Glöm elbilar – det är laddhybrider som gäller för Volvo

Volvo ska storsatsa på laddhybrider – det kommer två nya modeller om året, lovar företaget på en presskonferens i samband med bilsalongen i Genève. "Det här är bara början", säger Volvos utvecklingschef.

För Volvo är det laddhybrider som gäller för att sänka utsläppen – det gjorde företaget klart på en pressträff på bilsalongen i Genève under tisdagen.

"Volvo är kaxiga. Strategin framåt är tveklöst laddhybrider, det kommer två nya per år", skriver auto motor & sports chefredaktör Alrik Söderlind, som är på plats i Genève, i ett blogginlägg.

Helt eldrivna bilar är inte aktuellt för Volvo. Istället ska utsläppsmålen nås med cylinderavstängning, lägre friktion, bättre stopp/start-system.

Volvo ska fortsätta rulla ut laddhybridmodeller, eller Twin Engine som det heter på Volvospråk, i alla kommande modeller.

"Ni kan se XC90 T8 och V60 D5 Twin Engine i vår monter här i Genève. Och det är bara början", säger Peter Mertens, chef för forskning och utveckling på Volvo Cars.

Laddhybrider är ofta gynnsamma som tjänstebilar på grund av förmånsvärdet – åtminstone för föraren. Företaget får i många fall ta en större del av kostnaden.

Ytterligare några citat från Volvos presskonferens finns här nedan.

Helt rätt av Volvo att satsa på laddhybrider istället för helt eldrivna bilar!
135
55