Volvo XC90 som polisbil – så skulle den kunna se ut

Den är bekväm, snygg och helt ny – poliserna drömmer lika mycket som oss andra om att köra Volvo XC90. Så här skulle en polisversion av nykomlingen kunna se ut i aktiv tjänst.

Volvo XC90 som polisbil – så skulle den kunna se ut
Se upp! När den här XC90:n närmar sig med blinkande LED-ljus är det bäst att du flyttar på dig. Stålfälgarna ger lite amerikanska polisvibbar.

Svenska polisen kör ju Volvo sedan många år, men vagnparken har breddats en del den senaste tiden. Sedan Saab försvann kör polisen modeller som exempelvis Volkswagen PassatBMW 5-serie och Mercedes E-klass.

Men visst vore det kul om vagnparken utökades med Volvos nya suv?! Här har vi tagit fram en illustration som visar hur en eventuell polisversion av Volvo XC90 skulle kunna se ut. Perfekt som tjänstevagn för yttre befäl.

Förutom dekaltrimningen bjuder polisversionen av Volvo XC90 på rejäla LED-varningsljus som ska se till att du flyttar på dig när polisen rycker ut, och klassiska stålfälgar precis som på amerikanska snutbilar. Dessutom finns förstås det nya kamerasystemet som filmar alla andra bilar och kollar om de är skattade, besiktigade eller stöldanmälda.

Däremot får poliserna hålla tillgodo utan både sex- och åttacylindriga motorer – nya XC90 finns ju enbart med de nya, fyrcylindriga VEA-motorerna. Därmed kanske polis-Volvon inte blir aktuell för sherifferna i staterna? Eller så struntar de i antalet cylindrar och tittar på toppeffekt/bränsleförbrukning istället.

Men XC90 borde duga alldeles utmärkt för den svenska polisen, särskilt hybridmodellen T8 Twin Engine, där konstaplarna kan smyga sig på tjuvarna helt ljudlöst och utsläppsfritt på eldrift. Om du inte gillar polisdekalerna skulle XC90 förmodligen passa bra som civilbil också.

Den svenska polisen har inte resurser att göra som Dubaipolisen som kör Lamborghini Aventador och Bugatti Veyron. Men visst finns det utrymme i budgeten för Volvo XC90 som bil för yttre befäl, med tanke på att det redan rullar Toyota Land Cruiser i aktiv polistjänst?

Illustration: Oscar Sundström

Läs också...

10 tecken som avslöjar en civil polisbil – lär dig knepen


Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker absolut att polisen ska köra Volvo XC90!
907
157