Modellen som Volvo borde byggt – XC70 D5 AWD Pickup

Nu har du chansen att köpa en helt unik bil, Volvo XC70 D5 AWD Pickup. Volvo borde ha tillverkat den, men det var Dalbo Fordonsteknik som såg möjligheten och byggde pickupen. Nu är Volvo XC70 pickup till salu – och priset är högst rimligt.

Volvo XC70 pickup Ulf Örtengren på Dalbo Fordonsteknik

Volvo XC70 som pickup? Ja, varför inte. Ulf Örtengren på Dalbo Fordonsteknik tog saken i egna händer.

En pickup är ett oslagbart fordon, speciellt om man utövar "aktiv fritid" på exempelvis cykel – med eller utan motor. Att surra fast den smutsiga cykeln på flaket och sedan tvätta i lugn och ro hemma är väldigt praktiskt.

Men korta pickuper med långt flak finns det inte så många av, dubbelhytt och kort flak är den vanligaste kombinationen. Någon modern pickup från Volvo har vi inte heller men Ulf Örtengren på Dalbo Fordonsteknik tog saken i egna händer. Inte så oväntat kanske då Ulf förut byggt sexhjuliga versioner av både Volvo XC60 och XC90.

Bilen på bilderna är en Volvo XC70 D5 AWD Pickup från 2008, färdigbyggd samma år och då internationellt uppmärksammad i Volvokretsar. Flakbredden är 1.570 millimeter och längden 1.180 millimeter, med luckan öppen. Men som ni ser kan man fälla ned luckan och då få ett rejält mycket längre lastutrymme. Hela flaket är klätt i oöm durkplåt.

Den specialbyggda Volvo XC70 D5 AWD Pickup har automatlåda och dragkrok, för de gånger man behöver dra eller lasta ännu mer än vad flaket rymmer. Med fyrhjulsdriften slipper man stå och spinna på en blöt gräsmatta (hästtransport) eller strand (båt, vattenskoter).

Bilen finns hos Skattkärs Bilförsäljning och går att nå via annonsen på Blocket.se (klicka för att hoppa dit). Begärt pris är 158.000 kronor för de företagare som kan lyfta momsen (registrerad som lätt lastbil), och 197.500 kronor för övriga. Bilen har gått 9.200 mil och ser ut att vara i fint skick.

 

Missa inte denna läsning:

Volvos sexhjuliga XC60 – byggd av Caresto

 

Volvo XC70 pickup Ulf Örtengren på Dalbo Fordonsteknik
Volvo XC70 pickup Ulf Örtengren på Dalbo Fordonsteknik
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Den här skulle jag vilja ha!
526
153