Så här filmades bilarnas fallskärmshopp i Fast & Furious 7

Nya actionrullen Fast & Furious 7 inleds med en spektakulär scen där ett gäng muskelbilar skickas ut ur ett C-130 lastflygplan med fallskärm. Trickfilmat i datorn, tänker du? Nej, scenen spelades in med riktiga bilar, riktiga fallskärmar och kameramän som också hoppade med.

Det finns många åsikter om Fast & Furious-filmerna, men de flesta kan nog ändå enas om att actionscenerna är skickligt gjorda. Ett visst mått av datorhjälp och skicklig klippteknik måste förstås till, men det mesta vi ser på filmduken är "på riktigt" med hjälp av skickliga stuntförare och ett hängivet filmteam.

Filmbolaget Universal Pictures har släppt en "bakom scenen" film som visar en del av det omfattande arbete som ligger bakom Fast & Furious 7. Ett militärt fraktflygplan, C-130, användes för filmarbetet och reglerna för behovet av syrgasmask gjorde att man flög på en höjd av 3.700 meter. Fallskärmarna ställdes för att fällas ut vid 1.500 meter och då hade man ett lämpligt utrymme för att utföra filmningen.

Som ni ser i filmklippet ovan knuffar man ut bilen (med sin fallskärm) och sedan hoppar en person direkt efter med filmkamera på hjälmen. Det är dessa filmsekvenser som sen klipps in, tillsammans med skådespelarnas insatser – som dock inte sker i luften.

Träffsäkerheten med bil i fallskärm från den höjden torde vara ganska dålig och vi utgår från att de bilar som släpptes från flygplanet är tämligen omtumlade när de nått marken. Att pricka en landsväg helt perfekt, som i filmen, är knappast realistiskt.

Det finns inga officiella medgivande, men vi kan ändå inte låta bli att minnas en klassisk reklamfilm från 60-talet för Fiat 124. Ni ser den filmen i rutan längst ner på sidan. Kanske är det så att teamet bakom Fast & Furious 7 ger en liten kärleksfull blinkning till denna fallskärmsfilm som var så omtalad, på sin tid. Premiär för  Fast & Furious 7 i Sverige blir det 1 april – och det är inget skämt.

 

Missa inte denna läsning:

 

Fast and the Furious-stjärnan död i bilkrasch

Paul Walker död – blir det någon Fast & Furious 7?

Paul Walker kan bli ersatt i Fast & Furious 7 av sin bror

Paul Walkers död klarlagd – ny premiärdag för FF 7

Fast & Furious 7 skrivs om – Paul Walkers bilsamling visad

Paul Walkers död fastlagd – körde 150 km/h på 70-sträcka

Furious 7 – första smakprovet på nya bilfilmen

Furious 7 – andra actionfyllda smakprovet på bilfilmen

Fast & Furious 6: Se biljakt och läs recension

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Säga vad man vill, men stuntscenerna i FF-serien är imponerande!
84
4