Volvo S90 närmar sig – så skulle den kunna se ut

Det är Volvo S90 som är nästa modell ut på Volvos smarta SPA-plattform efter XC90, och så här skulle den kunna se ut enligt illustratören Theophilus Chin. Vad tycker du om designen?

Så här skulle den alltså kunna se ut, nya Volvo S90. Efter den följer också kombimodellen V90 och nya V90 Cross Country. Illustration: Theophilus Chin

Volvo XC90 är bara början, och nu ska också resten av modellprogrammet bytas ut. Volvochefen har bekräftat att det är S80 som står på tur. Där passar Volvo på att skrota S80-namnet och återuppliva S90. Modellprogrammet ska nämligen delas upp i modellserierna 40, 60 och 90.

Exakt hur Volvo S90 kommer se ut har Volvo ännu inte börjat avslöja – lanseringen av XC90 är fortfarande i fokus – men nu bidrar illustratören Theophilus Chin med ett förslag på hur S90 skulle kunna se ut.

Fronten känner vi igen med de nya, karaktäristiska LED-strålkastarna som Volvo kallar "Tors hammare". Designen hämtas nästan direkt från Volvo Concept Coupé, och förutom de väl smala backspeglarna ser den näst intill produktionsfärdig ut.

Bakpartiet är lite mer kontroversiellt. Även här kommer designdragen från Concept Coupé, men i en "sedanifierad" form. De stora bakljusen ger tillsammans med de integrerade avgasutblåsen bilen en helt egen karaktär men det är inte helt klart om bakljusen faktiskt ska se ut som på dessa illustrationer.


Läs också...

Första uppgifterna: Här är Volvos nya modeller – S80 blir S90


Över huvud taget är designen ren och enkel, utan onödiga krusiduller, vilket är fallet också när det gäller XC90. Bakpartiet på Volvo S90-illustrationerna har en egen karaktär men utan "designglitter".

Interiören får vi inte se några illustrationer på, men det kanske heller inte behövs. Inredningen lär hämtas näst intill oförändrad från XC90, vilket bland annat innebär nya och smalare stolar för att ge bättre utrymmen, det nya infotainmentsystemet med stor pekskärm och digitala instrument.

Kanske väljer Volvo också att skicka med de roliga "påskäggen" som XC90 bjuder på och som Joakim Dyredand skrivit om på Just nu-bloggen.

Premiär för Volvo S90 blir någon gång 2016, men förhoppningsvis får vi ett första smakprov redan under 2015. Efter Volvo S90 kommer också en ny V90 samt efterföljaren till dagens XC70 som döps om till V90 Cross Country.

Illustration: Theophilus Chin

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker Volvo är inne på rätt designspår. Snyggt jobbat!
776
306