Spion: BMW X3 visar upp sig – blir lättare och rymligare

BMW uppdaterar modellprogrammet med en helt ny X3 nästa år – och här kommer de första spionbilderna. X3 får mycket ny teknik under skalet, bland annat ett nytt infotainmentsystem och en ny plattform.

Spion: BMW X3 visar upp sig – blir lättare och rymligare
BMW X3 behåller sin relativt praktiska design med ganska hög taklinje. Köpare som är ute efter snygga coupélinjer på sin suv kan istället köpa en X4.

Det dröjer inte alltför länge innan BMW visar upp tredje generationen X3. Suvsegmentet växer konstant och därför gäller det att hålla X3 så fräsch som möjligt för att inte konkurrenterna ska sno kunder från BMW.

2016 kommer en helt ny BMW X3 och här kan vi visa de första spionbilderna på nykomlingen. Designen bjuder inte på några större överraskningar – nästa 7-serie, som visas upp i sommar, fungerar som designinspiration.

Istället är det under skalet som de största förändringarna sker. Nästa BMW X3 bygger på en ny plattform som innebär lägre tjänstevikt, bättre innerutrymmen och förberedelse för mycket ny teknik. Till skillnad från kommande BMW X1 behåller X3 bakhjulsdriften, även om fyrhjulsdrift finns som tillval.

För första gången lanserar BMW en M Performance-version av X3 i form av M40i. Den får en 3,0-liters rak sexcylindrig turbomotor med omkring 340 hästkrafter och fyrhjulsdrift.


Läs också...

BMW skrotar kontrollvredet – snart får iDrive pekskärm


Om det inte räcker kommer också en riktig M-version av X3. Den får samma sexcylindriga turbomotor som BMW M3 och M4, internt kallad S55, med drygt 450 hästkrafter. Men det lär bli dieselmodellen X3 xDrive20d som säljer bäst.

Tjänstebilisterna som är ute efter lågt förmånsvärde kan istället välja X3 som laddhybrid. Den får en elmotor på 90 hästkrafter kombinerat med en fyrcylindrig bensinturbomotor som tillsammans som ger 330 hästkrafter. Räckvidden på eldrift blir fem mil.

BMW X3 får också senaste generationen iDrive, som kombinerar en pekskärm med ett kontrollvred på mittkonsolen.

Nya BMW X3 visas upp officiellt 2016, men redan nu kan du alltså få en försmak på designen tack vare våra spionbilder. Vad tycks?

Foto: Automedia

Jag ser fram emot premiären av nya BMW X3.
268
69