Tysklands GP ställs in?

Förhandlingarna med Nürburgring bröt ihop i vintras och nu säger chefen för F1-banan Hockenheim att årets GP-lopp i Tyskland lär bli inställt – av ekonomiska skäl.
Annons

Tysklands GP ställs in?
Glada miner hos Mercedesförarna Nico Rosberg och Lewis Hamilton samt Valtteri Bottas från Williams i fjol – i år ser det ut som de får avstå från Tyskland GP. Foto: LAT.

Att de två tyska GP-banorna har haft problem att betala de skyhöga avgifter som sportens promotor, Bernie Ecclestone, kräver är ingen hemlighet. Redan i vintras var det tveksamt om Tysklands GP skulle kunna köras.

Först förhandlade Ecclestone med F1-banan Nürburgring som nyligen fick nya ägare (ett investmentbolag). Dessa förhandlingar bröt samma i vintras.

Därmed flyttades fokus till Hockenheims F1-bana som så sent som i somras arrangerade och genomförde Tysklands GP trots att ekonomin egentligen inte tillät detta.

I år säger nu chefen för Hockenheim ifrån.

”Vi har inte längre något hopp om att kunna arrangera årets tyska GP-lopp. Vi har gjort allt vi kan för att göra våra tyska F1-fans glada men tiden har runnit iväg och ekonomin tillåter oss inte att vara arrangörer av årets GP-lopp”, säger Georg Sailer.

Det betyder att han inom kort måste informera Ecclestone (FOM) om sitt beslut. Och att FIA därefter tar ett beslut att låta Tysklands GP utgå ur årets F1-kalender.

Ännu finns inte något sådant beslut – men det troliga är att Tysklands GP som skulle körts helgen den 17-19 juli inte blir av. Ett beslut kan väntas inom några veckor. I så fall blir det en tre veckor lång lucka mellan Englands (5/7) och Ungern GP (26/7). 

Annons
Annons
Rulla till toppen