BMW i3-kopian som du kan köpa för en tiondel av priset

Med en prislapp på bara 34.000 kronor kommer du billigare undan med nya Jinma KMW2200 än med originalet BMW i3 – men då får du också acceptera toppfarten på 50 km/h och det något tveksamma detaljutförandet...

Det var kanske så här BMW i3 skulle ha sett ut?! Foto: Car News China

Det senaste tillskottet i raden av kinesiska kopiebilar heter Jinma JMW2200 och visas just nu upp på elbilsmässan i Shangdong. Vi delar inte ut något pris till den som gissar vilken bil som kopierats – det är förstås BMW i3.

Både fronten och bakpartiet har kopierats i princip rakt av, men utförandet verkar, åtminstone av bilderna hos Car News China att döma, ligga på en annan (och lägre...) nivå. De i3-kopierade strålkastarna kompletteras av en skinande blank grill.

Kopieringen verkar ändå ha begränsats till exteriören. På insidan är det mörk plast som gäller. Någon prestandabil är det inte tal om: toppfarten ligger på 50 km/h.

Jinma JMW2200 har en elmotor på tre kW, men inget litiumjonbatteri som de flesta andra elbilar utan ett blybatteri, och företaget hävdar att räckvidden är tolv mil.

BMW i3-kopian kostar dock bara en tiondel så mycket som originalet: ungefär 34.000 kronor.

Ytterligare en i raden av klonade bilar i Kina är Landwind X7, som är en kopia av Range Rover Evoque, med en prislapp som är ungefär en tredjedel så hög som för originalet.

Se fler bilder hos Car News China

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker det är helt okej att kinesiska biltillverkare kopierar de europeiska.
79
638