Fords nya system gör det omöjligt att få fortkörningsböter

Ford S-Max har en ny funktion som kopplar ihop skyltavläsningen med fartbegränsaren, för att bilen aldrig ska kunna köras snabbare än hastighetsgränsen. Du som vill bestämma själv kan dock avaktivera systemet.

Fords nya system gör det omöjligt att få fortkörningsböter
Så länge du använder det nya systemet i Ford S-Max ska du inte kunna åka fast för fortkörning.

Bilar som läser av skyltar och uppmärksammar föraren på hastighetsgränsen är inget nytt. Inte heller fartbegränsaren, som gör att föraren själv kan välja högsta tillåtna hastighet.

Nu lanserar Ford ett nytt system som kombinerar skyltavläsningen med den automatiska fartbegränsaren. På så sätt kan bilen inte köras snabbare än den tillåtna hastighetsgränsen.

Systemet kallas Intelligent Speed Limiter och erbjuds först till S-Max, men fler modeller lär följa. Systemet måste aktiveras av föraren och kan hantera hastigheter på mellan 30 och 190 km/h. Om systemet inte ser några hastighetsskyltar kan den istället hämta information om hastighetsgränsen från navigationssystemet.

När bilen körs in i ett område med en lägre hastighetsgräns släpper bilen på gasen – bromsarna aktiveras inte. I en nedförsbacke kan bilen inte bromsa ned till rätt hastighet. Då aktiveras en varningssignal. Enligt Ford ska systemet både höja säkerheten och minska risken för att få böter för fortkörning.

Jag tycker den intelligenta hastighetsbegränsaren låter som en utmärkt idé!
148
211