Range Rover SVAutobiography: Nya lyxversionen kostar två miljoner

Land Rover släpper en ny och superlyxig version av Range Rover med exklusiva aluminiumdetaljer och en prislapp på två miljoner kronor. Målet är att utmana de kommande suvmodellerna från Bentley och Rolls-Royce.

Range Rover SVAutobiography: Nya lyxversionen kostar två miljoner
En vanlig Range Rover känns för... vanlig? Vilken tur då att den nya SVAutobiography-modellen är på gång, med en prislapp på två miljoner.

Land Rover har öppnat en särskild avdelning med det mystiska namnet Special Vehicle Operations, som ansvarar för märkets sportigaste och lyxigaste modeller. Senaste tillskottet är Range Rover SVAutobiography som har ett instegspris på två miljoner kronor.

 

Det duger naturligtvis inte att sitta direkt på bakluckan. Därför kommer Range Rover SVAutobiography med särskilda "eventstolar".

För pengarna får köparna bland annat tvåtonslackering, kromgrill, aluminiumdetaljer på insidan, elektriskt utfällbara arbetsbord i baksätet och ett kylskåp. Toppversionen med koncernens kompressormatade V8-motor på 550 hästkrafter – här anpassad mer för komfort än prestanda – får fyra avgasutblås baktill. Range Rover SVAutobiography går också att beställa med V8-dieselmotor eller i en hybridversion med V6-dieselmotor.

Men den nya SVAutobiography-versionen av Range Rover får också en märklig utrustningsdetalj som ingen konkurrent kan skryta med: två extra stolar som kan monteras på plats på den nedfällbara bakluckan. Stolarna är klädda i Windsorläder och kallas "Event Seats" – kanske är det tänkt att ägaren ska kunna sitta där under jaktpasset eller för att titta på hästpolo och andra spektakel?

Den nya lyxiga Range Rover-modellen blir ett direkt svar på de nya, superlyxiga suv-modellerna från Rolls-Royce, Bentley och Mercedes-Maybach, som samtliga beräknas kosta åtminstone två miljoner kronor, och som lanseras 2016–2017.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Range Rover sätter alla andra suvar på plats – slutsnackat!
174
52