Aprilskämtet om Clarkson som du önskar vore sant

Bilbranschen försökte sig på flera aprilskämt och här har vi samlat de bästa. Vad sägs om en Volkswagen E-Up med inbyggt vindkraftverk, eller att Jeremy Clarkson skulle bli "särskild rådgivare i trafikfrågor" till premiärministern?
Annons

Aprilskämtet om Clarkson som du önskar vore sant

Top Gear-profilen blir trafikrådgivare

Jeremy Clarkson har redan fått nytt jobb, skrev Independent: han anlitas som särskild rådgivare i trafikfrågor hos den brittiske premiärministern David Cameron.

Clarkson har haft kontroversiella åsikter kring både kollektivtrafik och vägskatt, områden som han nu får möjlighet att ”förfina”.

Han förväntas bland annat förbjuda fyrsitsiga cabrioletbilar eftersom ”ingen annan än Adolf Hitler har sett bra ut i dem”. Även BMW Z3 ska förbjudas eftersom den enbart passar personer som är ”kliniskt sinnessjuka”, i Clarksons egna ord.

Klart 1 april: Koenigsegg blir kinesiskt
Aprilskämtet om Clarkson som du önskar vore sant

Evighetsmaskinen

Volkswagen lanserade en evighetsbil i form av E-ternity Load Up, som är helt självförsörjande på el tack vare ett inbyggt vindkraftverk.

Den snillrika konstruktionen är noga utprovad och testad i Volkswagens laboratorier.

”För att generera tillräckligt med el är bilen, inklusive vindkraftsanläggningen på taket, 9,3 meter hög. För att passera under broar stannar du bara till ett kort ögonblick och fäller ner anläggningen på samma sätt som med en segelbåt”, skriver Volkswagen.

Aprilskämtet: Polska bilar förbjuds på Nürburgring
Aprilskämtet om Clarkson som du önskar vore sant

Träningsknapp hos Nissan

Nissan förser sina modeller med en ”gymknapp” som ska hjälpa förarna att hålla sig i form. 

”Förutom att koppla bort innovativa system som till exempel parkeringshjälpen Nissan Park Assist, stänger man med Gym-knappen också av funktioner som många förare kommit att betrakta som en självklarhet, som servostyrningen och de elektriska fönsterhissarna. Samtidigt ökas motståndet i gas-, broms- och kopplingspedalen liksom i växelspaken så att det krävs mer kraft av föraren att köra bilen.”

Aprilskämtet om Clarkson som du önskar vore sant

Det är en tunn linje mellan nedsättande fördomar och ett roligt skämt, och precis där balanserar Audi med den nya riskokaren som är tillval till A8 på den japanska marknaden.

Som en del av Audis motto ”Försprång genom teknik” kan baksätespassagerarna nu ställa in exakt hur de vill ha riset. ”Innovativ teknologi för gourmetmat på ett sofistikerat sätt”, enligt Audi.

Aprilskämtet om Clarkson som du önskar vore sant

Perfekt för stadstransportören

Volkswagen i Storbritannien har också släppt ett aprilskämt i form av Caddy Maxi Mini som bara är 2,4 meter lång, alltså 29 centimeter kortare än en Smart Fortwo. 

Krockkudde för mobilberoende

Även Volvo har satt ihop ett aprilskämt i Japan i form av en krockkudde för fotgängare som är klistrade till sin smarta mobil.


Här hos auto motor & sport var det förstås de synkade drönarna som var årets aprilskämt.

Aprilskämtet om Clarkson som du önskar vore sant
Gick du på den? Polisen lurades med "blåtandsbox"
Här är Bosse Bildoktorns aprilskämt som lurade alla
Annons
Annons
Rulla till toppen