Mystisk bilmodell spionfilmad i Malmö

Redaktionen ger upp – nu behöver vi läsarnas hjälp! En underlig och maskerad testbil har filmats av en ams-läsare i Malmö. Den har hög markfrigång och sidolinje från Jaguar XE.

Mitt i rusningstrafiken dök den upp på Malmö Airport – den mystiska bilmodellen som auto motor & sport-läsaren lyckades filma. Nu behöver vi läsarnas hjälp för att försöka pussla ihop vad det är vi ser.

Till att börja med är det en sedanmodell med hög markfrigång. Sidolinjen är en av få designdetaljer som biltillverkarna inte kan maskera på något vettigt sätt på hemliga testbilar, och här är den väldigt lik Jaguar XE.

Men både fronten och bakpartiet känns inte Jaguar, och backspeglarna liknar inte dem på nya XE. Dessutom finns en underlig "bulle" ovanpå vänster backspegel. Instrumenteringen lyste rödgult.

Vad kan detta vara? Fronten säger Dodge eller Chrysler, men den kan också vara påklistrad.

"Det såg ut som om testförarna precis landat med flyget och hämtade upp den här bilen", säger läsaren, och gissar att det kan vara en Chrysler. Och det är ingen dum gissning – fronten liknar Chrysler eller Dodge, men den kan också bara vara "påklistrad" för att lura åskådarna.

Bilen har saluvagnsskyltar som kan flyttas mellan olika bilar, så det går inte att få fram den exakta bilmodellen med hjälp av registreringsnumret. Men däremot vet vi att bilen är registrerad på testanläggningen Colmis Proving Ground i Arjeplog, som har bland andra Fiat, Opel och Haldex som klienter.

Testbilen har mycket högre markfrigång än andra sedanmodeller. Om det nu är en Jaguar XE eller XF skulle det mycket väl kunna vara en upphöjd crossoverversion, på samma tema som Volvo S60 Cross Country. Haldex, som alltså är en av klienterna hos Colmis, har redan nu koncernsyskonet Land Rover som kund.

Nu behöver vi alltså läsarnas hjälp – vad tror du döljer sig under maskeringen?

Uppdatering 17.00: ams-läsarna är på hugget! Signaturen fireg8 säger i kommentarsfältet att detta är en Fiat Linea. Även ams-läsaren recallbj är inne på att den mystiska bilen i själva verket är en Fiat eller Lancia, med tanke på att bilen har Chryslerfront och att Fiat/Chrysler-koncernen testar bilar på Colmis Proving Ground.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker det är kul att biltillverkarna testkör nya bilar i Sverige.
409
5