Här är Mercedes nya vapen

Till Kinas GP som körs i helgen har Mercedes tagit fram en helt ny framvinge – som ska göra att teamet återtar kommandot i VM. Och även Marcus Ericssons bil har fått ny framvinge.
Annons

Här är Mercedes nya vapen
Mercedes nya framvingar ska göra att bilen sliter däcken mindre samt – hoppas teamet – går fortare i de svepande kurvorna. Foto: auto motor und sport.

Något snopna åkte Mercedes F1-team från Malaysia efter att tvingats konstatera att Ferrari och Sebastian Vettel var för snabb – Ferrari vann GP-loppet med Mercedes på andra och tredje plats.

Men Mercedes har inte tagit paus. Tvärtom har teamet utvecklat en helt ny framvinge som ska göra att däckslitaget – som Mercedes led av i Malaysias GP – ska bli mindre.

Ryktet om den nya framvingen gick som en löpeld i depån i Shanghai under torsdagen när teamen packade upp sina bilar och alla detaljer som hör till dem.

En bild på Mercedes nya framvinge togs när bilen rullades in i depågaraget och den ser klart annorlunda ut i ytterkanterna, jämfört med de tidigare versioner vi sett.

Den yttre tredjedelen av vingarna är klart avgränsade från resten med en rak vägg och under den löper en ”tunnel”. I övrigt har även de nya vingarna stora ändskivor, precis som tidigare.

Även Sauber kommer till Shanghai med en delvis ny framvinge samt med flera uppgraderingar på bilen i övrigt. Sauber C34 har hittills visat sig vara snabb med hög toppfart samt snäll mot däcken – lågt däckslitage behövs i Kinas GP.

Marcus Ericsson är på plats sedan flera dagar och teamet hoppas naturligtvis på bra resultat –Sauber har tagit en hög med VM-poäng och ligger femma i VM trots Ericsson olyckliga avåkning i Malaysias GP.

Hela GP-helgen sänds i Viasat Motor och fredagens träningar körs klockan 04.00 samt klockan 08.00. Tredje träningen körs lördag klockan 06.00 och kvalet klockan 09.00. Söndagens race startar 08.00.

 

Här är Mercedes nya vapen
Marcus Ericsson får också nya framvingar (den övre på bilden) till Sauber C34. Fler vingplan ska ge mer marktryck och snabbare ”turn in”. Foto: auto motor und sport.
Annons
Annons
Rulla till toppen