Så fuskar bilhandlarna – bedrägeri för 100 miljoner

Skatteverket ska nu stoppa bilhandlarnas momsfusk, som kan vara värt 100 miljoner kronor. Det är vid importen från andra EU-länder som bedrägeriet sker. Så här skyddar du dig.

Motorbranschen begår momsbedrägerier för 100 miljoner kronor – som Skatteverket nu har upptäckt och ska stoppa, skriver SVT. Det är framför allt vid import av bilar från andra EU-länder som momsfusket förekommer.

"Vi ser att man allt oftare använder sig av målvaktsbolag för att komma undan momsen, sedan säljer man varan svart", säger Mats Berntsson, expert på motorfordon på Skatteverket, till SVT Nyheter.

Enligt honom gäller det för konsumenten att tänka till innan köpet. Låter priset för bra för att vara sant, är det förmodligen också för bra för att vara sant.

"Vi vill varna för affärer som verkar lite för bra. Både bilhandlare och privatpersoner. Vi vill också varna för att lämna över stora summor kontanter, det är oftast inte en seriös handlare om man träffas vid en bensinmack sent på kvällen och han vill att du ska betala kontant", säger Mats Berntsson till SVT Nyheter.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag har råkat ut för en oseriös bilhandlare.
74
180