Nya ryktet: Mercedes-AMG utvecklar konkurrent till Porsche Panamera

Vid sidan om Mercedes CLS kommer snart en helt ny sedanmodell från AMG-divisionen med sportigare köregenskaper. Den nya utmanaren till Audi A7 och Porsche Panamera ska presenteras 2019, enligt Auto Bild.

Nya ryktet: Mercedes-AMG utvecklar konkurrent till Porsche Panamera
Mercedes-AMG GT kan snart få sällskap av en fyradörrars sedanmodell som baseras på Mercedes CLS, men som får en sportigare karaktär.

Marknaden för stora och sportiga lyxbilar har fått många nya biltillskott de senaste åren i form av exempelvis Mercedes CLS och Porsche Panamera. Och snart kan en helt ny modell dyka upp om vi får tro de senaste uppgifterna från Auto Bild. Det handlar om en helt ny sedanmodell från Mercedes-AMG.

Nästa generation Porsche Panamera är redan under utveckling och ska snart visas upp, men därefter ryktas det alltså om att även Mercedes-AMG har en sportig, fyradörrars sedanmodell på gång. Illustration: Schulte Design

Mercedes-AMG har redan idag sportbilen GT som konkurrerar med Jaguar F-Type och Porsche 911. I takt med att AMG-avdelningen får allt större inflytande ökar också chansen att vi får se fler unika AMG-modeller framöver. Målet är nämligen att Mercedes-AMG ska gå från att vara den interna trimstugan till att bli en sportbilstillverkare som till stor del ska stå på egna ben.

Den nya sedanmodellen kan eventuellt döpas till Mercedes-AMG GT4 och delar designdrag med tvådörrarsmodellen GT. Plattformen ska delas med Mercedes CLS, men köregenskaperna blir betydligt mer fokuserade på prestanda än på skön långfärdskomfort. Motorn ska flyttas så långt bak som möjligt för att ge bättre viktfördelning.

Enligt Auto Bild ska den nya sedanmodellen från Mercedes-AMG visas upp officiellt 2019, och den kommer i flera effektversioner där V8-motorn på 4,0 liter med dubbla turbo har olika trimningsgrad.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker absolut att Mercedes-AMG ska utveckla en egen sedanmodell.
223
12