Lackade ur på potthålen – hans ”verk” får dem lagade

Är detta lösningen på Sveriges sönderfallande vägar? Eller snarare ett kraftfullt incitamentet att laga dem. Sprayfärg och obscena målningar. Tro det eller ej, men det fungerar i England.
Annons

Lackade ur på potthålen – hans
Wanksy tröttnade på potthålen och tog saken i egna händer. Vad tycker du – bra för att få saker gjort, eller bara fånigt?

Vi har väl alla svurit över potthål i vägarna. Ibland stora som kratrar, som ligger kvar i månader. En kille i England lackade ur ordentligt när några av hans cyklande vänner skadades på grund av dessa potthål.
Den anonyme mannen – som kallar sig Wanksy, efter den berömde graffitikonstnären Banksy – beväpnade sig med sprayburkar och har nu gått runt på Greater Manchesters gator och målat snoppar runt potthålen.

Och tro det eller ej, men rapporter tyder på att hans verk tycks få saker gjorda. Tydligen får potthålen högre prioritet när de synliggörs med obscena teckningar. Vem kunde ana…?

Lackade ur på potthålen – hans
En del potthål har blivit fixade.

Men alla är inte nöjda. Som exempelvis lokala myndigheter.

”Har den här personen funderat på hur familjer med små barn måste känna sig när de konfronteras med dessa obscena symboler på väg till skolan? Och det är inte bara vandalism, det är kontraproduktivt också. Varje krona vi spenderar på rengöring av denna graffiti är en krona mindre att spendera på att reparera potthål.” Så säger en talesperson för staden Manchester. 

Vad tycker du, är detta en bra idé för att få potthålen lagade, en extra utgift eller bara trams? 

Lackade ur på potthålen – hans
Annons
Annons
Rulla till toppen