Nu säljer Tesla begagnade Teslor – kolla in fynden

Äntligen börjar Teslorna bli tillräckligt gamla för att det ska finnas en begagnatmarknad att tala om. Tesla har själva insett detta och säljer numera de begagnade bilarna online. Kan du tänka dig att köpa en begagnad Tesla?
Annons

Nu säljer Tesla begagnade Teslor – kolla in fynden
Så här ser det ut på Tesla-sajtens begagnattorg.

Sedan Tesla har uppgraderat Model S med både fyrhjulsdrift och större batteripaket har många Teslaägare valt att byta upp sig till de nyare versionerna. Och Tesla vore naturligtvis inte Tesla om de inte såg en möjlighet att tjäna lite pengar på de gamla bilarna, varför man numera kan hitta en ny underavdelning med begagnatmarknad på den officiella sajten i USA. 

För att få köpa en begagnad Tesla Model S betalar men en handpenning på 1.000 dollar, därefter kan man själv hämta den eller betala en avgift för att få den levererad. 

I skrivande stund finns cirka 150 begagnade bilar på sajten. Den billigaste finns i Chicago och kostar 60.850 dollar. Dyrast är en knappt inkörd (37 mil) P85+ för 105.250 dollar i New York.

De begagnade bilarna levereras med en garanti på fyra år och 50.000 miles (cirka 8.000 mil). För batteri och drivlina gäller samma garantier som finns på nybilarna, åtta år och obegränsad körsträcka.

• Kan du tänka dig att köpa en begagnad Tesla?

Vi testar Tesla Model S P85D mot Audi RS 7, Mercedes S 500 och Range Rover för att se vilken som är världens bästa bil. Läs testet i auto motor & sport nr 9, klicka här! 

 

 

Annons
Annons
Rulla till toppen