Nya uppgifter om Tesla Model 3: Ska visas i mars 2016

Efter lanseringen av Model S och Model X förbereder Tesla nu för en helt ny elbil som ska utmana BMW 3-serie. Tesla Model 3 ska visas upp 2016 och sedan börja byggas 2017, avslöjar företagets vd Elon Musk.

Nya uppgifter om Tesla Model 3: Ska visas i mars 2016

Teslachefen Elon Musk planerar nu för märkets tredje nya modell. Den går under namnet Model 3 men om den faktiskt ska heta så är oklart.

Model 3 blir mindre och billigare än Model S och det ligger helt i linje med Elon Musks vision om att först erbjuda dyrare modeller i lite mindre upplaga, och att senare sälja billigare modeller i betydligt större upplaga. Storleksmässigt ska Tesla Model 3 utmana BMW 3-serie.

Nu har Elon Musk avslöjat att Tesla Model 3 ska visas upp i mars 2016 och att produktionen ska påbörjas sent 2017. Crossovermodellen Model X ska levereras till kunderna under sensommaren 2015.

"Vi har verkligen många kunder som väntat länge på Model X. Det är en fantastisk bil. Eftersom den har så låg tyngdpunkt har den köregenskaper som en sportbil även om det är en suv", sa Elon Musk under onsdagen.

Jag ser fram emot den nya Teslamodellen!
722
41