Provkörd: Nya Ford Mustang – och Langendorf är imponerad

Vi har högt ställda, men aningen nervösa förväntningar på nya generationen Ford Mustang. Första telefonkontakten med Fredrik Langendorf lugnar oss dock – han är lyrisk över Fords senaste ponycar, både V8-modellen GT och EcoBoost med turbofyra. Men det är speciellt en egenskap som förvånar Fredrik.

Fredrik Langendorf befinner sig utanför München, nere vid sjön Tegernsee. Uppdraget är att göra den första europeiska provkörningen av nya Ford Mustang. KLICKA FÖR STÖRRE BILD

Djupt ner i södra Tyskland ekar det just nu av V8-motorer i dalgångarna. BMW-provkörning av M5? Nej, det är Fredrik Langendorf och ett gäng journalistkollegor som just nu bekantar sig med nya generationen Ford Mustang.

• Mottagningen i området är inte den bästa, det är väl de gamla brytarspetsarna i V8:orna som stör ut mobiltelefonerna, eller hur Fredrik?

"Du är riktigt rolig. Hur är det med din gjutjärnsallergi?"

• Tack bättre. Men var är du någonstans exakt?

"Jag är utanför München, nere vid sjön Tegernsee. Staden ser ut som Monte Carlo, mycket vackert, fast i alptysk stil med allmoge och gigantiska takutsprång.

• Hur är vädret?

"Första dagen regnade det, men idag är det riktigt fint, 15–20 grader kanske."

• Vilka modeller får ni provköra?

"Ford har ställt upp både 2,3 EcoBoost (med turbofyra) och GT med '5.0' V8-motorn."

• Vad har du fått för intryck av bilen så här långt?

"Bilen är riktig kul att köra, EcoBoost-fyran överraskar positivt. Men V8:an är helt magisk. Precis som i föregångaren jobbar de med insugsljud (utan högtalare tack och lov) och resultatet är grymt. Som en Lexus RC-F, fast till halva priset. OCH MANUELL LÅDA!!! Så in i h-e kul att spaka själv."

"De 130 svenskar som förhandsbokat kommer inte bli besvikna. Men de får heller inte vänta sig materialval på den nivå tyskarna ger för dubbla priset. Min kollega mumlade muntert om BMW M5 E39 och jämförde akustiken och körupplevelsen. Den var precis före min tid, men allt gott jag hört om vad som verkar vara den sista balla M5:an är det väl bara att konstatera att Ford lyckats med V8-modellen. Och hur kan man inte älska att motorn heter 'Coyote'?"

• Vad är den mest positiva överraskningen?

"Styrkänslan. Riktigt bra, inte vad man väntade i en amerikansk bil."

• Vad är den mest negativa överraskningen?

"Att motorhuven böljar uppåt 200 blås, men den blåste aldrig upp. Vilket vi tackar för. V8:an har 299 gram i CO2-utsläpp, det känns väl så där i dessa tider. Men vem bryr sig?"

"Nu skynda mig på med resten av provkörningen, den detaljerade analysen får du i nästa nummer av auto motor & sport!"

Läs hela provkörningen av Ford Mustang i nummer 12/2015 – finns i butik 28 maj.

 

Missa inte denna läsning:

15 saker du inte visste om Ford Mustang

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Ford Mustang är den mest prisvärda, roliga nya bil som går att köpa just nu!
334
37