Porsche 911 kan komma som hybrid: ”Varför inte?”

Laddhybriden av Porsche 911 ska både sänka förbrukningen och öka prestandan, lovar Porschechefen – om den får grönt ljus för serieproduktion.
Annons

Det är redan officiellt att nästa generation Porsche 911 får fler turbomotorer för att sänka förbrukningen – och nu kommer nästa nyhet som eventuellt kan få märkesentusiasterna att reagera: den kan också komma som laddhybrid.

Bekräftat: Porsche skrotar sugmotorn i 911 Carrera

Porsche ska senare i år ta beslut om att ge grönt ljus för serieproduktion av nästa 911 som laddhybrid, säger märkeschefen Matthias Müller till Automotive News. Porsche kan på sikt utveckla laddhybridversioner av alla modeller.

”Varför inte? Det är en teknologi som vi på Porsche känner till väl, så vi kan anta att det kommer laddhybridversioner av alla modeller i programmet. Inte bara för att spara bränsle utan också för att öka prestandan.”

Han hyllar tekniken som gör det möjligt att köra på eldrift korta sträckor, oftast mellan tre och fem mil, och samtidigt åka längre sträckor med hjälp av en förbränningsmotor.

”Vi är helt övertygade om att laddhybridtekniken är lösningen för den närmaste framtiden”, säger Matthias Müller till Automotive News.

Pinsam miss i nya laddhybrider från Audi och Porsche
Annons
Annons
Rulla till toppen