Porsche 911 kan komma som laddhybrid

Laddhybriden av Porsche 911 ska både sänka förbrukningen och öka prestandan, lovar Porschechefen – om den får grönt ljus för serieproduktion.

Porsche 911 kan komma som laddhybrid
Snart kanske du kan köra en Porsche 911 helt ljudlöst – åtminstone i några mil. Porsche funderar nämligen på att lansera den klassiska sportbilsmodellen som laddhybrid, som går att ladda i ett eluttag.

Det är redan officiellt att nästa generation Porsche 911 får fler turbomotorer för att sänka förbrukningen – och nu kommer nästa nyhet som eventuellt kan få märkesentusiasterna att reagera: den kan också komma som laddhybrid.

Porsche ska senare i år ta beslut om att ge grönt ljus för serieproduktion av nästa 911 som laddhybrid, säger märkeschefen Matthias Müller till Automotive News. Porsche kan på sikt utveckla laddhybridversioner av alla modeller.

"Varför inte? Det är en teknologi som vi på Porsche känner till väl, så vi kan anta att det kommer laddhybridversioner av alla modeller i programmet. Inte bara för att spara bränsle utan också för att öka prestandan."

Han hyllar tekniken som gör det möjligt att köra på eldrift korta sträckor, oftast mellan tre och fem mil, och samtidigt åka längre sträckor med hjälp av en förbränningsmotor.

"Vi är helt övertygade om att laddhybridtekniken är lösningen för den närmaste framtiden", säger Matthias Müller till Automotive News.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker laddhybrider är en smart idé.
178
24