Hoppsan – nya Chevrolet Camaro har läckt ut!

Om det var medvetet eller en olycka i arbetet vet vi inte, men i morse amerikansk tid visades nya generationen Chevrolet Camaro i ett tv-program – helt omaskerad. Nu kan vi för första gången se designen på Camaro, årsmodell 2016.
Annons

Hoppsan – nya Chevrolet Camaro har läckt ut!
Var det ett misstag av CNBC, eller en fullt medveten läcka? Här är i alla fall nya Chevrolet Camaro, helt omaskerad.

Den sjätte generationen Chevrolet Camaro ska snart lanseras, närmare bestämt under lördag kväll 16 maj. Men redan nu kan vi visa upp designen på Camaron då tv-kanalen CNBC visade bilder på bilen under sin nyhetsmorgon. Uppenbarligen har CNBC fått tillgång till Camaro innan premiärvisningen men det kan inte ha varit avsiktligt att bilderna skulle spridas redan under fredagen.

Ni får gärna skriva i kommentarerna nedan vad ni tycker om designen på nya Camaro. Vad vi vet så här långt om nya Chevrolet Camaro är att den blir något mindre och framför allt lättare – cirka 100 kilo sägs det – då bilen baserar sig på samma tekniska Alpha–plattform som Cadillac CTS och ATS.

Minst två motoralternativ ska erbjudas vid lanseringen, en 6,2-liters V8 och en V6-motor. Effektnivåerna är okända men i exempelvis Corvette sträcker det sig upp mot 460 hk. Det ryktas även om en turbomatad fyrcylindrig motor, liknande den som Ford erbjuder i senaste generationen Mustang.

Aerodynamiskt har Camaro förbättrats avsevärt och lyftkrafterna har reducerats med 30 procent, enligt GM. Väghållningen ska ha förbättrats med lägre ofjädrad vikt, ny hjulupphängning och elektroniskt styrda stötdämpare, ”Magnetic Ride”.

Eftersom Ford Mustang har lyft sig när det gäller nivån på inredningskvalitet förväntar vi oss samma sak hos nya Camaro. Mark Reuss, global produktchef hos GM, har utlovat en ny Camaro som är bättre än Mustang på alla viktiga områden. Det återstår att se, förstås, och vi är givetvis även spända på vilka prestandamodeller som Chevrolet har på gång. En ny Camaro Z/28 vore inte helt fel för att ta upp kampen med Ford Shelby GT350.

 

Missa inte denna läsning:

PROV: Chevrolet Camaro Z/28 – Ett litet, elakt djur…

 

Hoppsan – nya Chevrolet Camaro har läckt ut!
Fronten och grillen är lätt att känna igen på nya Camaro, ändå känns det mycket modernare än förut.
Hoppsan – nya Chevrolet Camaro har läckt ut!
Några tekniska detaljer om Camaro har vi inte ännu. Men V8 och V6 kommer, liksom förmodligen även turbofyra som instegsmodell.
Annons
Annons
Rulla till toppen