Spion: Volkswagen Golf R400 visar upp sig

Med ytterligare 100 hästkrafter jämfört med dagens Volkswagen Golf R ska nya Golf R400 sätta konkurrenterna på plats. Volkswagen har redan bekräftat att super-Golfen är på gång och på de här spionbilderna kan vi se att modellen är under utveckling.

Spion: Volkswagen Golf R400 visar upp sig
Volkswagen Golf R400 ryktas klara av 0–100 km/h på mindre än fyra sekunder och den blir betydligt starkare än Audi RS 3.

Mycket vill alltid ha mer, brukar det ju heta, och snart kommer en välkommen nyhet för dig som tycker att de 300 hästkrafterna i Volkswagen Golf R inte räcker till.

Volkswagen har redan visat Golf R400 som konceptbil och bekräftat att den också ska sättas i serieproduktion. Nu kan vi visa spionbilder på nykomlingen. Det är tydligt att Volkswagen vill sätta dit konkurrenter som Mercedes A 45 AMG och BMW M135i.

Namnet kan till och med vara missvisande, om vi får tro Volkswagens chef för drivlineutveckling, Heinz-Jakob Neusser. I en intervju har han nämligen avslöjat att Golf R400 kan få ännu mer effekt än så – kanske till och med 420 hästkrafter.

Antagligen väljer Volkswagen att trimma upp den nuvarande motorn i Golf R. Den fyrcylindriga turbomotorn på 2,0 liter får många nya komponenter, bland annat byts turbo och laddluftkylare ut. Men vi har också hört rykten om att Golf R400 kan bli femcylindrig. I så fall använder Volkswagen samma 2,5-litersmotor som i Audi RS 3.

Spionbilderna visar en testbil med sänkt sportchassi, bakvinge och större fälgar. Om Golf R400 får automatlåda väljer Volkswagen förmodligen också att byta ut sen sexstegade varianten i Golf R mot en tåligare växellåda med sju växlar.

Prisskillnaden mellan Golf R och R400 blir förmodligen relativt stor eftersom motorn måste uppdateras ordentligt, bland annat med större turbo och laddluftkylare. En gissning är att prislappen hamnar på omkring 500.000 kronor. Dagens Golf R kostar 398.500 kronor med DSG-växellåda.

Foto: Automedia

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Det här ser jag fram emot – nya drömbilen!
201
67