BMW CSL Hommage är en modern tolkning av 70-talsklassikern

Som en hyllning till 70-talslegendaren BMW 3,0 CSL kommer här en riktigt läcker specialmodell som ska ta den klassiska långloppsracern in i framtiden. Designdragen känns igen men nykomlingen kan skryta med både hybridsystem och laserstrålkastare.

BMW CSL Hommage är en modern tolkning av 70-talsklassikern
21-tumsfälgar och laserstrålkastare är bara några av punkterna där den nya hyllningen till BMW 3,0 CSL skiljer sig från originalet. Men det finns ju likheter också.

Interiören är minimalistisk men faktum är att den här racebilen faktiskt har en riktigt rejäl träpanel! Brandsläckare och sexpunktsbälten hör till.

Den läckra BMW-modellen från 1970-talet som kallades Batmobile, men som gick under det officiella namnet 3,0 CSL, lanseras nu i en modern version på lyxbilsutställningen Concorso d'Eleganza Villa d'Este.

BMW CSL Hommage ska fira långloppslegenden från 70-talet och samtidigt ta den klassiska modellen in i framtiden. Bakifrån hämtas flera designdrag från BMW i8 och led-bakljusen knyts snyggt ihop med den massiva vingen.

Framifrån lägger vi märke till laserstrålkastarna och att BMW-njurarna blivit nästan groteskt stora.

Exakt vad som finns under det läckra skalet vill BMW inte avslöja – åtminstone inte mer än att CSL Hommage är en "eBoost"-hybrid med sexcylindrig motor. För att hålla vikten nere används också en hel del kolfiber. Men det finns inga officiella uppgifter om tjänstevikt eller prestanda ännu.

"BMW CSL Hommage visar inte bara hur stolta vi är över vårt arv, utan också hur viktigt det förflutna är för att bestämma framtiden", säger designchefen Adrian van Hooydonk.

BMW har visat flera andra konceptbilar på lyxbilsutställningen tidigare – läckra Mini Superleggera, nylanseringen av BMW M1 och retrobilen 328 MM.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Dra mig baklänges – vilken fullträff! Bra jobbat, BMW.
216
116