Här visas Volvos autobroms – blir otäck olycka

Det finns en anledning till att vårt testredaktion på auto motor & sport använder dockor när vi utvärderar autobromsfunktionerna. I den här filmen ska man demonstrera City Safety hos Volvo XC60 och allt går förskräckligt fel, två personer blir överkörda. Varning för otäcka bilder.
Annons

En av de mest uppmärksammade och delade artiklarna vi publicerat de senaste veckorna handlar om vårt test av autobromsfunktionen hos en grupp suvmodeller. För att få allting korrekt utfört tog vi hjälp av Autoliv och använde oss av deras testbana och utrustning.

En del läsare – och även representanter från bilindustrin – har uttryckt tveksamhet mot att man använder dockor och uppblåsbara modeller av bilar i den här typen av tester. Men filmen ovan visar med allt önskvärd tydlighet vad som kan hända om man litar allt för mycket på ett säkerhetssystem, eller helt enkelt inte förstår hur det fungerar.

Filmen är enligt informationen på YouTube inspelad i Dominikanska republiken, ett grannland till Haiti i Västindien. Som förklaring till olyckan anges att föraren inte förstått att City Safety var urkopplat. Hur det gick med personerna som blev påkörda framgår inte. Efter att vi publicerade filmen har Volvo Cars gett en kommentar, se länken nedan.

 

Missa inte Volvos svar på filmen:

Volvos svar på XC60-filmen: ”Fotgängarskyddet ingår inte”

 

 

Annons
Annons
Rulla till toppen