Spion: Senaste bilderna på Mercedes GLC

Det närmar sig premiär för Mercedes GLC. Den nya suven utmanar Volvo XC60, Audi Q5 och BMW X3 med mjukare designspråk och mycket av tekniken hämtas från C-klass. Här är de senaste spionbilderna.

Spion: Senaste bilderna på Mercedes GLC
Mercedes GLC får slankare coupélinjer än gamla GLK. Det boxiga formspråket är borta.

Enligt våra uppgifter är det bara en dryg månad kvar innan Mercedes visar upp ersättaren till suven GLK, som passar på att byta namn till GLC. Med tanke på hur bra försäljningen av suvar och crossoverbilar går i Europa blir detta en extremt viktig modell för Mercedes.

Vill du få en försmak redan nu av hur Mercedes GLC kommer se ut – titta på konceptbilen GLC Coupé, som visades upp i april.

Detta är alltså med stor sannolikhet den sista omgången spionbilder vi får se på Mercedes GLC innan den lanseras. Nu kan vi också tydligt se bilens proportioner och några av designdetaljerna. Hela bilen får en betydligt rundare och mjukare profil än gamla GLK – borta är det kantiga formspråket. Nu är det istället böljande linjer som gäller, som i C-klass och S-klass.

Mercedes GLC blir något större än GLK för att ge bättre innerutrymmen men också för att särskilja GLC från den mindre crossovermodellen GLA. Hos Mercedes GLC växer både axelavståndet och spårvidden. Framaxeln hamnar också längre fram vilket ska göra bilen rymligare.

Tekniskt hämtas det mesta från Mercedes C-klass. Vid lanseringen kommer förmodligen tre motoralternativ: bensindrivna GLC 250 samt dieselmotorerna GLC 250 och GLC 350. Senare följer både billigare och dyrare alternativ.

Premiär för Mercedes GLC blir alltså under sommaren och första chansen att titta närmare på nyheten blir på Frankfurtsalongen i höst.

Foto: Automedia

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tror Mercedes GLC blir bäst i klassen!
249
345