Björk och Larsson dagens män i händelserikt STCC

Thed Björk dominerar STCC med eftertryck men Fredrik Larsson har nu fått upp farten och de två delade på segrarna. Larsson jagar nu Björk i SM-tabellen.

Thed Björk tog starten i lopp 1 och släppte aldrig Fredrik Larsson tillräckligt nära – i andra racet tog Larsson istället kommandot och körde i ensamt majestät längst fram. Foto: STCC.

Flerfaldige svenske mästaren Rickard Göransson skulle ha startat i pole i första heatet på Anderstorp Raceway dit nu STCC har kommit tillbaka efter några års frånvaro. Men Göransson hade en bestraffning från Skövde med sig och fick starta i sjätte startrutan istället.

Därmed två Polestar-bilar längst fram tillsammans med Fredrik Larsson från West Coast Racing och det var dessa tre första loppet handlade. Björk först, Larsson som tvåa och Ekblom trea i ett lopp som inte var speciellt händelserikt.

"Jag trodde inte det skulle vara så lätt. Och det var osäkert in i det längsta vilka däck vi skulle köra på", sa Björk efteråt – eftersom regnet kom och gick och gjorde däckvalet besvärligt för alla.

Men alla valde till slut regndäck, även Fredrik Larsson som höll sin andraplats i mål före Fredrik Ekblom som inte såg ut att trivas riktigt med en bil som gled runt i blötan.

Inför dagens andra STCC-lopp var vädret återigen i fokus. Det småregnade och längst fram skulle Erik Jonsson ha stått – men han sköt sin motor i första loppet och trots en heroisk insats av mekanikerna i West Coast Racing kom han inte till start.

Istället stod norrmannen Kevin Aabol främst men Fredrik Larsson tog över ledningen redan efter ett varv och han drog snabbt ifrån alla.

Daniel Haglöf, Team Tidö, Fredrik Ekblom, Polestar, Emma Kimiläinen, Team Brovallen utkristalliserade sig snart som huvudkonkurrenter om pallplatserna men de fick slita för att hålla Rickard Göransson bakom sig.

Till slut vann Fredrik Larsson en solid seger före Fredrik Ekblom och finländskan Emma Kimiläinen – med Thed Björk som fyra följda av Daniel Haglöf och Rickard Göransson.

I SM leder nu Thed Björk på 123 poäng, före Fredrik Larsson på 93 och Fredrik Ekblom på 91 poäng, följd av Mattias Andersson (61), Daniel Haglöf (58) samt Rickard Göransson (53). 

Han var snabb i kvalet men i första loppet sköt Erik Jonsson sin motor och teamet jobbade hårt men hann inte byta motor till andra loppet. Foto: STCC.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Fredrik Larsson såg snabb ut, jag tror han vinner nästa STCC-lopp också
28
22