Nya uppgifter: Audi TT Offroad har fått grönt ljus

Audi ska bygga en mer praktisk och upphöjd suv-version av TT, skriver Motoring. Den ska komplettera Q3 och de andra suv-modellerna – men får förmodligen inte heta Q2.

Nya uppgifter: Audi TT Offroad har fått grönt ljus
Konceptbilen Audi TT Offroad hade en hybriddrivlina och förhoppningsvis följer den med till produktionsversionen om Audi nu väljer att ge grönt ljus för bilen.

Det räcker inte med Q3, Q5 och Q7, enligt Audi, och därför utvecklas flera nya suvmodeller. Det har länge ryktats om både Q1 och Q2, men nu kommer också uppgifter om att en suv-version av Audi TT har fått grönt ljus för serieproduktion.

På bilsalongen i Peking visades konceptbilen Audi TT Offroad upp 2014. Med högre markfrigång och fem dörrar är den betydligt mer praktisk än coupé- och cabrioletversionerna av Audi TT, och den ger sig också in i ett segment som växer kraftigt – försäljningen av små suvar och crossoverbilar fortsätter öka.

Exakt vad bilen ska heta är oklart – det ryktades som sagt om Audi Q2, men det namnet äger Alfa Romeo rättigheterna till. Därför kan suv-versionen av Audi TT eventuellt få byta namn till TT Q.


Bildgalleri: Audi TT Offroad Concept

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker Audi TT Offroad ser riktigt spännande ut. Kul om den sätts i produktion!
174
75