17 städer: Här finns världens sämsta förare

En kanadensisk resesajt har listat 17 städer med de sämsta bilförarna. På listan hittar vi flera mångmiljonstäder i Asien, Sydamerika och USA, men döm om vår förvåning när vi får vår egen uppblåsthet nerkörd i halsen och en svensk stad dyker upp.

Som bilälskare finns det inget bättre än en riktigt fin roadtrip. Inte bara för att man får köra bil även på semestern, utan för att man kan ta sig långt från turistfällor och hitta de mest oväntade och otillgängliga platser. Det är uppsidan av roadtrippen. För naturligtvis finns det nersidor också. En kanadensisk resesajt har listat städerna man ska undvika, inte bara för de oigenomträngliga trafikstockningarna men också för den "förskräckliga" bilburna lokalbefolkningen. 

På vilka grunder listan tagits fram anges inte i artikeln, men att det inte är faktabaserat begriper man om inte tidigare, när man ser "faktauppgiften" om den svenska staden. 

17 städer med de sämsta bilförarna enligt travelversed.com

Mexico City, Mexico
"Sedan 2001 behöver man inte längre ta körkort, eftersom kurruptionen och fusket på "körkorts-myndigheten" var omfattande. Detta betyder att den stora massan av förarna i Mexico City inte har något körkort."

Shenzhen, Kina
"Trots att Shenzhen är en av Kinas snabbast växande städer har staden bara två tunnebanelinjer för sina 10 miljoner invånare. Konstant trafikkaos är resultatet."

Peking, Kina
"Senaste tiden har Peking försökt begränsa trafiken genom att inskränka antalet bilar man får köpa. Kaoset verkar dock konstant, främst beroende på att de unga och nyblivna bilförarna inte respekterar trafiklagarna." 

Nairobi, Kenya
"Kenyas huvudstad rapporterar mellan 3.000 och 15.000 dödsfall i trafiken om året."

New Delhi, Indien
"23 miljoner invånare som kör med öronen. "De har gjort konstant tutande till en mångtydig konstform""

Moskva, Ryssland
"Moskva city är hysteriskt, och de flesta har lärt sig att utnyttja allt ledigt utrymme, både som alternativ körbana och parkering. Ett annat stort trafikproblem är den ökande skaran människor som slänger sig framför bilar för att få ut försäkringspengar, många moskvabor har därför installerat filmkameror i sina bilar."

Milano, Italien
"Spårvagnarna har visserligen varit ett inslag i trafiken sedan 1881, men många milansesare har fortfarande problem att dela vägen. De flesta trafikolyckorna i Milano sker med spårvagnarnarba." 

Paris, Frankrike
"En undersökning visar att 45 procent av parisarna aldrig stannar för gult trafikljus. Och 26 procent av parisborna erkänner att de fyllekört minst två gånger."  

Madrid, Spanien
"Det är inte bara Madrids taxiförare som är kända för att köra oansvarigt, offensiv körstil är ett stort problem. Att det inte är lag på säkerhetsbälte gör inte att madridborna kör lugnare."

Stockholm, Sverige

"Ett roligt initiativ som heter "Fartkameralotteriet" har nyligen inletts för att få bukt med Stockholms fortkörningsproblem. Förare som håller eller kör under hastighetsgränsen deltar automatiskt i en tävling där man kan vinna pengar. Pengarna i prispotten kommer från fortkörningsböter. "Ett smart sätt att lösa Stockholms fortkörningsproblem, som har gäckat polisen i många år", skriver travelversed.com.

Stockholm har enligt den här listan världens sämsta bilförare. Men stockholmspolisen enligt författaren fått bukt med fortkörningsproblematiken i alla fall.

Var uppgiften om det "svenska fartkameralotteriet" kommer ifrån är som sagt inte angivet i artikeln, men det har funnits på förslag, dock inte alltför seriösa sådana.

• NTF vill belöna skötsamma bilister i lotteri. "Det här gör att det blir ytterligare en anledning att köra lagligt", säger föreningens vd. Läs mer.
VW:s rolighetsteori: Tjäna pengar på att hålla hastigheten. Kör du över hastighetsbegränsningen hamnar dina böter i en pott. Alla som kör i laglig hastighet är sedan med i utlottningen av denna pott. Läs mer

Övriga städer på listan:

Bangalore, Indien
Johannesburg, Sydafrika
Singapore, Singapore
Buenos Aires, Argentina
Los Angeles, USA
New York City, USA
Toronto, Kanada

• Vilken stad tycker du har den värsta trafiken med de sämsta bilförarna? 

Vi tycker till exemel att Addis Abeba kunde finnas på listan, och hänvisar den bisarra vägkorsningen i filmen överst i artikeln. 

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Måste hålla med, Stockholm är en av världens sämsta städer att köra bil i.
230
303