Koenigsegg One:1 körd på Spa av F1-föraren Adrian Sutil

Väldigt få personer har körskicklighet nog att till fullo utnyttja Koenigsegg One:1 med 1.360 hästar fördelat på lika många kilon. Men i den här filmen får vi följa med under några blixtrande snabba varv på krävande Circuit de Spa-Francorchamps med Formel 1-föraren Adrian Sutil. De andra sportbilarna ser ut som stillastående rundningsmärken…

Koenigsegg One:1 är en på alla sätt imponerande bil med sin toppeffekt på en "megawatt", det vill säga 1.360 hk (1.000 kW). Men Koenigsegg One:1 är ingen snygg designmöbel som bara tål att tittas på, det är ett rullande konstverk som trivs bäst när den får svettas på en racingbana.

Att utnyttja kapaciteten hos Koenigsegg One:1 är det få förunnat att göra och inte lär det bli många tillfällen när körskicklighet ligger i samma nivå som prestanda. Men i den här färska filmen ges ett tillfälle och vår favoritfotograf Tim Burton, "Shmee150", har tejpat fast sina kameror på Koenigsegg One:1 och filmat i 4K (2.160 pixlar).

Förare är ingen mindre än den från Formel 1 "pensionerade" Adrian Sutil. Han får körningen att verka väldigt enkel på Circuit de Spa-Francorchamps, ansedd som en av världens bästa, snabbaste och mest utmanande racingbanor med sin längd på hela sju kilometer. Adrian Sutil är inte helt obekant med Koenigsegg då han äger en CCX Edition och kom till Spa med den för att delta på banträffen.

 

Missa inte denna läsning:

Följ med i Koenigsegg One:1 runt Suzuka – snabba varv!

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Flera hårda varv på krävande Spa, utan problem. Nu är jag ännu mera imponerad av Koenigsegg One:1!
517
13