Porsche, Audi eller Alfa? Nej – gissa igen!

S2000 var en härlig roadster som älskades av många men någon efterföljare blev det inte när Honda stoppade tillverkningen 2009. Men nu ser det ut som att Honda ska skapa en ny sportbilsmodell då patentritningar läckt ut. Vad sägs om mittmotor och en design som är ännu radikalare än Honda NSX?
Annons

Vad behöver Honda mest av allt? Något nytt som får oss att dra på smilbanden riktigt rejält, givetvis. Civic Type R i all ära och visst kommer NSX snart ut till handlarna (hoppas vi) men längtan efter en sportbilsmodell i rimligt prisläge har förföljt oss i sex år, efter att Honda S2000 blev nedlagd 2009.

Honda S2000 hade det där som kallas karaktär men är så svårt att skapa på kommando. Någon jättesäljare blev S2000 inte men det producerades dock 110.673 bilar efter lanseringen 1999. I Europa såldes nästan 20.000 Honda S2000. Efter bankkrisen på hösten 2008 var dock sportbilsmarknaden stendöd.

Ni som längtat efter ny sportbil från Honda ser ut att bli bönhörda. Nederländska sajten Autovisie har hittat patentritningar i USA som skickats in av Honda. Patentritningar används för att skydda designen och de behövs för att exempelvis framskärmar eller andra karossdetaljer inte ska kunna tillverkas som piratdelar.

Ritningarna är registrerade av Honda 27 maj, blev offentliga idag (10 juni) och några detaljer förutom designen får vi inte. Men allt pekar mot att det är en mindre mittmotorbil som hamnar under NSX och prismässigt kanske kan ligga i närheten av gamla S2000. Beroende på marknad kan mittmotorbilen säljas som både Honda och Acura (NSX säljs som Acura i USA).

Drivlinan kan vi bara spekulera kring men det har ryktats att Honda planerar att använda samma 2-liters turbomotor som i Civic Type R, men lägger till en eller två elmotorer. Eventuellt kan det också bli aktuellt att använda en ny 1,5-liters turbofyra som väntas debutera nästa år.

När chefredaktör Alrik Söderlind träffade Hisayuki Yagi i våras, chefskonstruktören för nya Honda Civic Type-R, blev han lovad en ny S2000. Hisayuki Yagi kör själv en S2000 och berättade att utvecklingsarbetet pågår.

Använd gasa/bromsa-knapparna nedtill på sidan för att visa vad du tycker om designen.

 

Missa inte denna läsning

Alriks bilar – ”Ny Honda S2000 på G!”

 

Porsche, Audi eller Alfa? Nej – gissa igen!
Bakdelen ser lite välbekant ut, vi hittar paralleller till både Ford GT och Toyotas Supra-koncept. Men varför inte? Vad tycker ni läsare om designen?
Porsche, Audi eller Alfa? Nej – gissa igen!
Visst går det att spåra Hondas designspråk i fronten, men speciellt mycket NSX i övrigt är det inte. Skarphuggna drag är svåra att få bra men Honda har ändå inte tvekat.
Annons
Annons
Rulla till toppen