Musk: "Model X blir bättre som suv än Model S är som sedan"

Nu verkar det – faktiskt – som alla problem med Tesla Model X har löst sig. Under årets aktieägarmöte i Mountain View, Kalifornien, berättade vd Elon Musk att leveranserna av den helelektriska suven kommer att starta i slutet av tredje kvartalet 2015. Med andra ord, september eller oktober.

Tesla har haft problem med måsvingedörrarna (egentligen falcon-wings). Musk säger att Model X "förmodligen" kommer i september, oktober.

När Model X avtäcktes i februari 2012 sas det att den skulle börja levereras i slutet av 2013. Mellan 10.000 och 15.000 Modell X skulle byggas per år från 2014.
Men leveransdatum flyttades fram flera gånger, av skäl som inte specificerades så noga. Många gissade att måsvinge-dörrarna var det stora promlemet, vilket Musk senare bekräftade.
I maj 2014 kom ett uttalande att Model X-leveranserna skulle börja under andra kvartalet 2015. 

Under gårdagens aktieägarmöte sade Musk att leveranserna av Model X "förmodligen" inleds om 3-4 månader. Vilket alltså lutar åt tredje kvartalet 2015.
"Vi är nu inne på slutspurten och jag följer utvecklingen varje vecka, Model X kommer att bli en bättre SUV än S är en sedanmodell. Ingenjörerna arbetar nu med att få till måsvinge-dörrarna, baksätet och "några andra saker som folk inte är medvetna om" innan vi kan börja bygga produktionsmodeller, sa Musk.

Vid gårdagens möte bekräftade Musk också att han är redo att ge upp idén om batteribyte i Model S. Vi kommer därmed sannolikt inte att få se det i Model X heller.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tror att Model X kommer att bli min drömbil.
214
418