Jaguar möter nya BMW 7-serie med uppdaterad XJ

Starkare dieselmotor och ny teknik ska hålla köparna borta från BMW, Audi och Mercedes.

Jaguar möter nya BMW 7-serie med uppdaterad XJ

När Jaguar visade upp senaste generationen av lyxlimousinen XJ var den radikalt annorlunda jämfört med föregångaren – den retroinspirerade looken var helt borta och ersattes med futuristisk design som kanske inte faller alla i smaken.

En dryg vecka efter att BMW visat upp helt nya 7-serien väljer nu Jaguar att presentera en ansiktslyft XJ som ska hålla modellen fräsch i ytterligare några år. Men konkurrensen är hård – förutom nyss nämnda 7-serie, som alltså är helt nyutvecklad, finns ju också en relativt ny Mercedes S-klass. Och snart drämmer Audi till med en ny A8-modell.

Jaguar XJ ska locka med låg vikt och sportiga köregenskaper för att vara en lyxig sedanmodell. Toppmodellen har en kompressormatad V8-motor på 550 hästkrafter och 680 Nm som fixar 0–100 km/h på 4,6 sekunder. V6-dieselmotorn har uppdaterats och finns i två versioner med upp till 700 Nm. Jaguar XJ går också att köpa med en fyrcylindrig bensinturbomotor på 240 hästkrafter.

Annars finns de största nyheterna på utsidan, där Jaguar XJ får uppdaterad front samt led-strålkastare både fram och bak. På insidan märks Jaguars nya infotainmentsystem InControl Touch Pro med åttatumsskärm.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker Jaguar XJ är snyggare än BMW 7-serie.
198
61