Tufft för ams när SLC intog Sviestad

Tredje deltävlingen i SLC bjöd på tajt och jämn racing ända till de sista minuterna. ams fick däremot bryta i ledning med motorhaveri.

Tufft för ams när SLC intog Sviestad
Yokohama A048 är de bästa långloppsdäck vi har kört med. Överlägsen hållbarhet och de gnyr på gränsen så man vet inom vilka ramar man ska hålla sig.

Det rådde perfekta förhållanden på Sviestad i lördags när ams skulle köra långlopp i SLC. Våra nyrenoverade KW-dämpare satt på och vi hade en bil som kändes riktigt stark. Det var den också, till en början. Tyvärr började motorn knacka efter 146 varv och vi fick avbryta racet. En snabbkoll med laptopen angav att det inte fanns något varvstopp inlagt... Vi har alltså övervarvat motorn i nästan 13 timmar! Nu blir det motorrenovering inför nästa tävling på Gelleråsen 22 augusti. Då är det målflagg som gäller, till varje pris. 

Kebab racing slc Sviestad

Flakelack är coolt på en racer!

Kebab Racing
"Gotlandsracet var vårt första i nya bilen där vi upptäckte att bilen åt drivaxlar och att tanken läckte. Nya delar beställdes men kom först på onsdagen före racet på Sviestad. Stressmek med bilen och vi fick ihop den mot alla odds. Träningen inleds med att vi upptäcker vatten i tändstiftsbrunnarna. Vi startar från depån och var nästan ett halvt varv efter täten men jagar ikapp och vi håller god fart. Pelle kommer dock in snart med samma symptom och mer vatten behöver rensas. Vi hittar även en läcka i kylarsystemet. Ut igen men bilen går inte som den ska, stiften tog stryk av vattnet och behöver bytas. Tord tar över ratten och får några fina varv, känns dock som alla hästar inte är hemma och avgas tempen tyder på att något har hänt med mappningen. Sätter dock snabbaste varvtid och kan hänga med Team A Sweden i några varv och får 45 minuters körtid. Efter rakan vid en inbromsning dör bilen, den går inte få igång igen och vi rullar i depå. Batteriet känns svagt och vi gör några startförsök och den hoppar igång med konstiga ljud som verkar komma från svänghjulet. Vi kastar in handduken och packar ihop. När vi sedan provar att starta igen tar inte startmotorn. Rullstart funkar inte heller så vi blir bogserade från banområdet. Felsökning visar sen att startkransen har lossnat från svänghjulet, det var tydligen inte svetsbart."

Flatout Racing SLC Sviestad

Flatout Racing
"Vår Peugeot 205 höll ihop utan några problem. Bättre däck gjorde den mycket mer lättkörd så vi höll oss på det svarta, förutom när vi blev bryskt omkörda. Mot slutet bevakade vi vår andraplats med 15 varv ner till trean."

Stötdämparexperten Racing SLC Sviestad

En bakhjulsdriven Golf är ingen vanlig syn. Fort går det också!

Stötdämparexperten
"Med ny diffklump åkte vi till Sviestad och var taggade till tusen. Då vi inte kunnat köra in diffen så fick vi göra det i depån med 30 åttor, 30 högervarv och 30 vänstervarv. Ett antal medtävlande funderade på vad vi höll på med eller om chauffören hade fått spel. Det visade sig att med en ny differential blev det en helt ny bil som var mycket kul att köra. Värmen fick dock bromsoljan att koka. Det blev några stopp för att lufta bromsarna och för att få fram kall olja till bromsoken. Till slut kom vi ner på fina tider och slutade på en fjärdeplats i klassen."

Team A Sweden SLC Sviestad

Team A Sweden
"Med hopp om att allting skulle gå bra för oss och vi skulle vinna åkte vi till Sviestad med ett stort självförtroende. Tyvärr visade det sig inte vara så, redan under de första minuterna på racet överhettades motorn rejält och vi fick direkt åka in och kyla ned för att inte skada motorn. För att hålla ner tempen så tog vi bort hela frontpartiet för att få bättre kylning och även shortshiftade alla växlar runt banan vilket gjorde att det gick att åka speciellt fort. Trots problemen satte vi ändå snabbaste varv med snabbast sektortider. Inför Gelleråsen i augusti fixar vi värmeproblemen och går för vinst!"

SpekkEd Racing SLC Sviestad

SpekkEd Racing
"Efter de två tidigare två deltävlingarnas misslyckande kom vi med nya tag till Sviestad. Det enda som förhindrade en perfekt tävling var en lös kardan och en styrväxel som skakade loss efter en flatspot. Med en tredjeplats efter åtta timmar på banan så kändes sig hela laget nöjda med resultatet. Nu tar vi sommaruppehåll fram till 22 augusti då vi kör deltävling fyra på Gelleråsen."

Canard Racing SLC Sviestad

Resultat, deltävling tre, 13/6, Sviestad

Position Klass Team Poäng
1. 2A  Blommenhof Racing 25
2. 2A Lestrup Racing  18 
3. 1B  RDS Bilverkstad  25 
4. 1B  Flatout Racing  18 
5. 1B  SpekkEd Racing  15 
6. 2A  Team A Sweden  15 
7. 1B  Canard Racing #1 12 
8. 1A  Jonsson Bil  10 
9. 1B  Canard Racing #2
10. 2B Stötdämparexperten Racing  12 
11. 1B  4Tech & Ramcon Racing 6
12. 2A  RX8 Racing  10
13. 1B  König Motorsport 
14. 2A  Kebab Racing  8
15. 1B  Team CK  2
16. 1B  Need More Speed   1
17. 2A  Glenn Racing 

Poängtabell, totalt

Placering Klass Team Poäng
1. 2A Lestrup Racing 68
2. 1B  RDS Bilverstad 68 
3. 1B  Canard Racing #1 38 
4. 2B  Stötdämparexperten Racing 34 
5. 2A  Morin Racing  33 
6. 1B  Canard Racing #2 33 
7. 1B  Flatout Racing  30 
8. 2A  Team A Sweden  27 
9. 2B  Blommenhof Racing  25 
10. 1B  Toyota Rocket Team  25 
11. 1B  SpekkEd Racing  25 
12. 1B  König Motorsport  23 
13. 1A  Jonsson Bil  20 
14. 2B  Kressner Motorsport 18 
15. 2A  Kebab Racing  18 
16. 2B  MTG Racing  15 
17. 1B  Team 50+  12 
18. 2A  RX8 Racing  10 
19. 2A Tumegård Racing 
20. 1B  Need More Speed 
21. 1B  4Tech & Ramcon Racing 
22. 1B  Team CK 
23. 2A  Glenn Racing 
24. 1B  Butterfly Racing 
König Motorsport SLC Sviestad

Här slutade vårt äventyr.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Heja ams, ni kommer igen i nästa tävling!
36
6