Riktigt nära ögat! Här är de 8 bästa räddningarna

Allt rullar på som vanligt – men plötsligt, på en tusendels sekund, tvingas du ta ett beslut som kan vara skillnaden mellan liv och död. De här förarna vet hur det känns. Här är åtta "nästan-krascher" som hade kunnat sluta betydligt värre.
Annons

Mer tur i oturen: De 9 bästa räddningarna på Nürburgring
Häng med när Mikael Persbrandt kör Nürburgring med Nissan GT-R

Från 140 till stillastående på nolltid

Den här filmen visar precis hur farlig Ringen kan vara – efter kurvan lurar stillastående bilar som den här Miniföraren lyckas undvika med nöd och näppe.

Applåder efter piruetten

Publiken skriker till när den här BMW M5-föraren kommer ut på gräset och sedan lyckas undvika en smäll med en Nissan GT-R med en hårsmån. Sedan kommer applåderna.

Håll koll bakåt!

Den här motorcyklisten kanske skulle ha lite bättre koll i backspeglarna – det blir ju extra viktigt när det går undan på en bana som Nürburgring. Renaultföraren kan köra förbi som vanligt men när en Mercedes 190E närmar sig kommer motorcyklisten undan med blotta förskräckelsen.

Publiken jublar

Den här BMW 3-serie-föraren får kämpa med rejäl överstyrning i en av kurvorna på Nürburgring. Och allt sker inför ögonen på en exalterad publik. Men det löser sig och efter en piruett kan föraren köra vidare.

Glömmer handbromsen på Mustang – gör mirakelräddning
Nära ögat! Säsongens krascher och räddningar från Nürburgring

”Fuckin’ hell we’re lucky”

Den här nästan-kraschen på Nürburgring får vi se ur flera bilars synvinkel, vilket är tur för den verkar ganska komplicerad. Den första Subaruföraren tränger sig förbi en annan Subaru och en BMW, samtidigt som ytterligare en Subaru kommer farandes på vänster sida och får sladd.

”Det där klarade vi bra!”, utbrister någon i bilen när räddningen är ett faktum.

Läskig 360-gradersspinn

Om du spolar fram till 0:50-strecket ser du hur Audiföraren plötsligt får världens sladd och tvingas ratta för sitt liv. När han lyckats få slut på snurrandet kör han in till vägkanten för att pusta ut. Och då hör vi radioprataren säga ”Quattro”…

Tutar och svär

Att få stopp på en ”big rig” kräver både bromsar i topptrim och en alert förare. Här kommer båda två till användning när en annan långtradare svänger rakt ut i vägen. Skrämmande nära!

Vad som händer när föraren går fram till den andra föraren och filmen stängs av får vi inte se…

Med hjärtat i halsgropen

Den här föraren testkör en Ferrari F430 och det går undan. Men plötsligt svänger det ut en Mercedes A-klass mitt i vägen och Ferrariföraren har inte en chans att stanna.

Han bromsar hårt och tvingas gå ut i mötande körfält, där en annan Mercedes närmar sig. Men han lyckas undvika båda två och kör sedan vidare – med hjärtat i halsgropen.

Ferrariföraren erkänner i kommentarsfältet att han körde alldeles för fort och säger att ”jag har lärt mig en läxa”. Men att köra rakt ut i en korsning kan sluta illa även om det går i laglig hastighet.

Mer tur i oturen: De 9 bästa räddningarna på Nürburgring
Pickupen hamnar på sidan – gör mästerlig räddning
Annons
Annons
Rulla till toppen