Volvos lyxiga barnstol – men inte lika lyxig som Dartz

På en liten tron av läder och metall ska Volvos Excellence-barn färdas lyxigt och säkert. Men inte lika lyxigt och säkert som barnen i Dartz bilbarnstol – en skottsäker skapelse i guld.

Den här lilla parveln vet inte hur lyxigt och säkert han åker i sin Exellence-barnstol.

Det började med XC90 Excellence och konceptet Lounge Console, där en lyxig fotpall ersatte passagerarsätet i nya XC90. Nu har Volvo tagit idén ett steg längre och placerat en superlyxig barnstol på "fotpallen".

– Vi frågade oss om vi kunde förenkla livet för föräldrar och samtidigt öka säkerheten för barnen, säger Tisha Johnson, Volvo Cars chefsdesigner för interiörer.

Resultatet: en barnstol som kan snurra sitsen moturs när barnet ska placeras i stolen och sedan låsa sätet i en bakåtvänd position så att barnet kan få ögonkontakt med föraren eller de åkande i baksätet. Det finns även förvaring bredvid sätet och utrymme undertill för blöjor, filtar och andra nödvändiga barnaccessoarer.

 

Igenkänningsfaktor någon?

– Att kunna hålla ögonkontakt med barnet från baksätet eller att på ett bekvämt sätt hålla en nappflaska varm i de uppvärmda mugghållarna i XC90 Excellence är ett sätt att göra livet lättare för föräldrar med små barn i bilen, säger Tisha Johnson.

 – Vi har undersökt vad vi kallar progressiv lyx och ser en direkt koppling mellan lyx och känslomässigt välbefinnande. Vi har vi tagit olika steg mot att förändra bilden av hur interiören kan utnyttjas för att passa våra kunders behov. Barnsäkerhet är ett av våra viktigaste områden, avslutar Tisha Johnson. 

En barnstol i guldpläterat krokodilskinn och kevlar. För väldigt betydelsefulla barn och/eller föräldrar som VERKLIGEN älskar sina barn. Eller...?

Men om Volvo kallar sin nya barnstol "lyxig och säker" – vad ska vi då kalla bilbarnstolen från lettiska Darz?

Dartz har gjort sig kända för att bygga om bilar till tunga, bepansrade monster, och har nu även en bilbarnstol på sitt samvete. 

"En av Dartz högprofil-kunder nöjde sig inte med världens dyraste barnstol, han ville ha den säkraste och mest avancerade också," säger Leonard Yankelovich, Dartz RFE (Responsible for Everything, ja faktiskt) till Jalopnik.

Sagt och gjort, resultatet är en orgie i guld, krokodilskinn och kevlar – kevlar för att den ska vara skottsäker. Självklart har barnstolen inbyggd massage och uttag för externa ljudenheter.

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag har väntat på att bilbarnstolarna ska bli lyxigare.
56
156