Danskar har funnit metod att undvika fortkörningsböter

Efter att danska polisen börjat använda nya sätt att kontrollera hastigheten har antalet fortkörningsböter ökat kraftigt. Men en dansk sajt har funnit ett bombsäkert sätt att alltid klara sig från böter och den sprids nu som en löpeld i Norge också. Bäst av allt – metoden funkar i Sverige också.

Danskar har funnit metod att undvika fortkörningsböter
Den danska metoden att undkomma fortkörningsböter fungerar även i Norge – och i Sverige.

Hur undkommer man fortkörningsböter? Det finns många trick och vi ska inte lära ut de allra grymmaste, ifall ni nu inte tjatar speciellt mycket på oss. I Danmark har frågan blivit högaktuell då polisen fått nya digitala "fotovagnar" som tar betydligt bättre bilder än de gamla analoga kamerorna.

En annan fördel (eller nackdel, beroende på om du är polis eller bilist) är att antalet fotovagnar utökats från 25 till 100 och kan ställas upp på fler oväntade platser. Bättre teknik och överraskade bilförare har gjort att antalet fortkörningsböter ökat kraftigt i Danmark.

Nöden är uppfinningarnas moder och danska sajten "FindDetBilligt" har publicerat en smart och helt laglig metod som innebär att bilförarna alltid undkommer fortkörningsböter. Metoden har snabbt spridits på sociala medier och norska sajten "Nordlys" förmedlar samma knep till sina läsare. Som vi skrivit förut har ju Norge riktigt elaka fartkameror som inte bara mäter hastigheten när man passerar utan också är seriekopplade och kan räkna ut snitthastigheten mellan stolparna (vilket många svenska bilister inte är medvetna om).

Det fina i kråksången är att metoden inte bara funkar i Danmark och Norge, den är helt och hållet applicerbar även för svenska förhållanden. För att både de danska och norska läsarna verkligen ska förstå metoden går man igenom proceduren noga, punkt för punkt. Svenska läsare kanske uppfattar metoden som allt för övertydlig, men så här går det till:

1) Titta efter skyltarna som visar fartgränserna. Innanför den röda ringen finns svarta siffror på gul botten. Siffran anger maximal hastighet.

2) Leta upp hastighetsmätaren på instrumentbrädan i din bil. Det finns en pil som visar vilken hastighet bilen färdas i. Läs av denna siffra.

3) Sista och svåraste punkten: Anpassa din bils hastighet till vägens hastighetsgräns. Polisen kan nämligen inte bötfälla dig om du inte kör för fort. Klart.

 

Missa inte denna läsning:

Visste du detta om fartkameror?

Undvik böter – 10 fakta om körning i rondell du måste veta

 

Norrmännen är inte dummare än att de kan kopiera en bra metod. Här är det sajten "Nordlys" som sprider tipsen vidare till sina norska läsare.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Väldigt smart metod som danskarna uppfunnit. Och jo, jag gillar ironi!
970
467