Mercedes C-klass Coupé visar upp sig utan maskering

Snart är det dags att premiärvisa nya C-klass Coupé och Mercedes har skippat nästan all maskering. C-klass Coupé bygger på sedanmodellen men som vi ser finns det några betydelsefulla skillnader. Och vad säger du om takprofilen och bakpartiet?

Mercedes C-klass Coupé visar upp sig utan maskering
Nya Mercedes C-klass Coupé tar i höst upp kampen med BMW 4-serie.

I sedvanlig ordning laddar Mercedes den stora bössan för bilsalongen på hemmaplan, i Frankfurt. De av er som besökt den jättelika mässan vet att Mercedes brukar ha en egen byggnad i flera våningsplan som man fyller med alla modeller.

Som vi berättat förut blir det gott om nyheter hos Mercedes. När portarna slås upp i september ska Mercedes premiärvisa C-klass Coupé, S-klass Cabriolet (tidigare CL), ansiktslyfta SL och SLC (också med nytt namn, tidigare SLK). Kanske får vi också se nya C-klass Cabriolet, eller så sparar Mercedes den för att inte förminska uppmärksamheten kring C-klass Coupé. Även Mercedes AMG GT Roadster lär dröja till senare – kanske visas de upp i Los Angeles senare på hösten?

Att det inte är långt kvar till att Frankfurtsalongen öppnar ser vi på de här färska spionbilderna. Nya generationen Mercedes C-klass Coupé har nästan ingen maskering kvar. Den hala taklinjen och tvådörrarskarossen får C-klass Coupé att se riktigt lång ut och Mercedes ingenjörer verkar ha sänkt bilen och förmodligen även ökat på spårvidden något.

Förutom de uppenbara skillnaderna i bakpartiet och taklinjen kan vi notera att sidobackspeglarna flyttat ner från A-stolpen till dörrarna. Bakljusen verkar låna design från S-klass och den lilla "läppen" på bakluckan påminner en aning om – vågar vi säga det – VW Passat CC.

Tekniskt lär Mercedes C-klass Coupé bli lik sedanmodellen i det mesta, med samma motoralternativ samt sjustegad automatlåda och bakhjulsdrift som standard. Enda V8:an hittar vi i Mercedes–AMG C 63 Coupé och det kommer förmodligen också en C 450 AMG 4Matic Coupé med vässad V6-motor.

Foto: Automedia

Missa inte denna läsning:

Mercedes offensiv i Frankfurt: C-klass Coupé, S-klass Cabriolet, SL och SLC

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Det här ser lovande ut, jag gillar verkligen designen på Mercedes C-klass Coupé!
376
83