Ska styla med sin Ferrari 458 – kraschar brutalt

Ferrari 458 Italia är en väldigt vass och kompetent sportbil. Men att demonstrera Ferrarins 570 hästar i stadstrafik är ingen bra idé. Den här filmen från Hong Kong visar hur illa det kan gå när man kör för fort på trånga gator.
Annons

Engelska motorjournalister brukar hävda att det är de kinesiska bilköparna som ”förstört” Lamborghini och Ferrari. Eftersom de kinesiska förarna kraschar sina supersportbilar så ofta måste tillverkarna bygga in så aktiva hjälpsystem att bilarna blir tråkigare att köra.

Men inte ens ett väldigt bra autobromssystem hade kunnat undvika den här kraschen i Hong Kong. Kameran i skåpbussen registrerar en snabb omkörning i en korsning och redan där förstår man att den här Ferrari 458 Italia kommer att möta ett brutalt öde.

Föraren i familjebussen som byter fil hinner aldrig se den snabba Ferrarin i backspeglarna och eftersom det inte finns något utrymme kan det bara sluta på ett sätt. Det är inte känt om trafikolyckan ledde till några allvarliga skador hos de personer som satt i bilarna.

 

Missa inte denna läsning:

Ferrari 458 kraschar svårt i Monaco – på en 40-sträcka

 

Annons
Annons
Rulla till toppen