Spion: Rolls-Royce vill locka nya kunder med cabrioletmodellen Dawn

"Instegsmodellen" ska locka nya kunder till märket – är det här din nya drömbil?

Spion: Rolls-Royce vill locka nya kunder med cabrioletmodellen Dawn

Redan nu finns Rolls-Royce Ghost i tvådörrarsutförande, i form av Wraith, men snart kommer ytterligare en modell på samma tema – nämligen en cabrioletmodell. Rolls-Royce döper den till Dawn och även om den inte blir riktigt lika pampig och dyr som Phantom Drophead Coupé blir den lyxigare och läckrare än det mesta.

Här kan vi se hur Rolls-Royce testkör nya Dawn inför premiären som förmodligen sker i höst. Det är tygtak som gäller – inget taffligt plåttak här inte! – och tekniskt blir Dawn identisk med Wraith. Det innebär att den dubbelturboladdade V12-motorn på 6,6 liter ger 632 hästkrafter och 800 Nm.

Det kanske inte är helt passande att kalla Rolls-Royce Dawn för instegsmodell, men faktum är att den blir märkets "billigare" cabrioletmodell som ska locka nya kunder till märket, köpare som tidigare inte tidigare övervägt en Rolls. 

Märkeschefen Torsten Müller-Ötvös har redan bekräftat att modellen ska heta Dawn.

"Den är en vacker cabrioletmodell med ett namn som ger en antydan om de nya möjligheter som varje ny dag rymmer – ett uppvaknande, att öppna upp sinnena och släppa in solskenet", har han sagt.

Foto: Automedia

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Hade jag pengarna skulle Rolls-Royce Dawn stå överst på inköpslistan. Vilken bil!
49
133