Spion: Ford Mondeo får facelift – bara ett år efter premiären

Den försenade modellen ska redan uppdateras. Här är nyheterna.

Utvecklingen av nya Ford Mondeo blev riktigt rörig – den lanserades som Ford Fusion på den amerikanska marknaden redan 2012. Men här i Europa fick köparna vänta till hösten 2014.

Det två år långa glappet berodde på att modellen skulle anpassas för europeiska köpare och på att produktionen lades om till en annan fabrik än när gamla Mondeo byggdes, men resultatet blev att en del köpare istället köpte en konkurrentbil eftersom Ford bara kunde erbjuda förra generationen Mondeo, som då var sju år gammal.

Det innebär också att det redan är dags för en ansiktslyftning. Här kan vi se spionbilder på en Ford Fusion i USA. Det är framför allt fronten och bakpartiet som är maskerade vilket tyder på att förändringarna främst blir kosmetiska. Förmodligen får strålkastarna och baklamporna nytt utseende med annorlunda led-grafik.

Under skalet ryktas det om några mindre uppdateringar för både motor och växellåda. Interiört kan vi eventuellt förvänta oss en vridbar växelväljare som ersätter växelspaken i automatväxlade modeller, precis som hos Jaguar och Land Rover.

Svenska bilköpare får vänta till 2016 innan Ford Mondeo facelift dyker upp i bilhallarna.

Foto: Automedia

Ford Mondeo är mitt val i klassen.
125
445