Brabus tar sig an Mercedes-Maybach S 600 – en lyxig höghastighetsmissil

Oljedirektörens nya favorit är snabbare än en superbil och lyxigare än det mesta.

När en Mercedes-Maybach S 600 inte riktigt räcker till finns Brabusversionen. Den är lika lyxig men myyycket snabbare.

Mercedestunaren Brabus har släppt en ny version av S-klass som sätter det mesta på plats – en knytnäve åt omgivningen, helt enkelt. Audi presenterade nyligen S8 Plus med 605 hästkrafter men Brabus nya lyxlimousin är i en klass helt för sig själv.

Brabus har alltså tagit sig an superlyxiga Mercedes-Maybach S 600 och pressat ned 0–100-tiden till 3,7 sekunder. Direktören i baksätet (eller i förarstolen?) kan också njuta av en toppfart på 350 km/h. Allt annat är ju förstås löjligt.

Riktigt så här fort kommer du inte köra men 350 km/h är heller inte så illa för en lyxlimousin där direktören bekvämt kan vräka sig i baksätet.

Detta är verkligen imponerande prestanda för vilken bil som helst men tänk då på att Brabus nya Maybachmissil väger in på respektingivande 2,8 ton. Det är 100 kilo mer än en Bentley Mulsanne och 700 kilo mer än en Volvo XC90. Trots det är lyxlimpan snabbare än både Porsche Carrera GT och nya BMW M5.

V12-motorn med dubbla turbo har borrats upp från 6,0 till 6,3 liter. Effekten ligger på 900 hästkrafter och vridmomentet på bastanta 1.500 Nm. Brabus har förstås också uppdaterat chassit för att klara av kraften, bland annat med nya inställningar för Magic Body Control-systemet.

Exakt hur mycket denna 5,4 meter långa höghastighetsexpress kostar är oklart men ett instegspris på under 2,5 miljoner är antagligen inte aktuellt.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

En lyxlimousin som är snabbare än det mesta – precis vad jag drömmer om!
273
109