Första bilden på Tesla Model 3 – är det en crossover?

En australisk tv-show har fått titta in i Teslas designstudio och nu kan vi för första gången se lite av kommande Model 3. Tesla har utlovat presentation av Model 3 under 2016 och den ska komma i två versioner: sedan och crossover. Kan det vara den högbyggda crossovern vi ser på bild?

I höst har vi blivit lovade att få se den seriefärdiga, slutliga versionen av Tesla Model X. Elon Musk har sagt att vi kan förvänta oss något riktigt bra: "Tesla Model X blir en bättre suv än vad Model S är en sedan", sa Teslachefen vid ett aktieägarmöte i juni.

Förutsättningarna finns för att Model X blir den snabbaste suvmodellen i världen. Under skalet hittar vi samma fyrhjulsdrift och teknik som på Model S P85D, som i senaste uppgraderingen får "Ludicrous Mode" (absurt snabb) med 770 hk och en acceleration 0–100 km/h på 2,9 sekunder. Eftersom Model X är tio procent tyngre bör 0–100 km/h gå på cirka 3,3 sekunder i det absurt snabba utförandet.

Suvmodellen Model X kan bli en storsäljare för Tesla men ännu viktigare blir den tredje modellen, Model 3. Med 20 procent mindre yttermått och ett mycket lägre pris (i USA runt 35.000 dollar) har Model 3 förutsättningar att skaka om bilindustrin på allvar.

Det har cirkulerat olika uppgifter om när Model 3 kommer, vissa har hävdat att den är kraftigt försenad. Men Teslas presschef Ricardo Reyes har dementerat detta och påstår att Model 3 ska visas upp 2016 och sedan börja säljas 2017. Däremot blir det inte "full produktion" av Model 3 förrän 2018.

Tesla Model 3 ska byggas både som sedan och "suv", en högbyggd crossover. När australiska 60 Minutes nyligen besökte Teslas designstudio fick de se en del av Model 3. Vi gissar att det är crossovern under skynket, men vad tror ni läsare? Inslaget finns även på "60 Minutes Videos" i bättre upplösning (klicka på länken för att hoppa dit).

 

Missa inte denna läsning:

Elon Musk: "Efter Model X kommer Model 3"

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Om Tesla Model 3 ser ut så där i verkligheten – då blir det tummen upp från mig!
216
33