”Måste ha en suv-modell – annars överlever vi inte”

Den brittiska biltillverkaren har inget val – utan en crossover går märket i konkurs, enligt märkeschefen.
Annons

Att Aston Martin ska lansera en suv är ingen nyhet – den nya crossovermodellen har redan visats upp. Aston Martin DBX är visserligen bara ett koncept än så länge, men den ska sättas i produktion.

Bli inte lurad av coupékarossen, den finns bara där för att dagens Aston Martin-köpare inte ska skrämmas bort. Den nya suven får med stor sannolikhet fyra dörrar.

För Aston Martin finns inget alternativ – märket måste lansera en suv med hög försäljningsmarginal för att överleva. Aston Martin har varit bankrutt sju (!) gånger och ”haft tur” sju gånger, säger Aston Martin-chefen Andy Palmer i en intervju med Car. 

”Det är enkelt – vad vill du ha: ett Aston Martin som går i konkurs eller en crossover i modellprogrammet? Så enkelt är det. Det finns faktiskt väldigt många kunder runt om i världen som skulle älska en Aston Martin-crossover. Om du är en renodlad märkesentusiast kan du se det som en ’pengalåda’ som låter oss göra nästa Vulcan. Men det är mer fundamentalt än så. Den kommer göra det möjligt för oss att överleva. Om den gör det, kan jag leva med kommentarerna på Twitter”, säger Andy Palmer.

Aston Martin DBX är en lyxig GT-coupé med suvkänsla
Nu behöver vi läsarnas hjälp – vad testar Aston Martin här?

Konkurrenten McLaren har dock inga suv-planer trots att den delen av bilmarknaden alltså ökar explosionsartat.

”Det finns säkert tillväxtmöjligheter i suv-segmentet men det är inte McLaren. Vi lovar våra kunder att leverera sportbilar med en upplevelse som tar andan ur dig, det är det vi gör. Vi vet hur man designar och bygger och tillverkar prestandabilar, det är vår kärnkompetens och det är det vi kommer fortsätta göra. Vi kan helt enkelt inte tänka oss en McLaren-suv”, har företagets försäljnings- och marknadschef Joylon Nash sagt.

McLaren skippar suvar trots massiva vinstmarginaler









Annons
Annons
Rulla till toppen