144 lyxbilar bortglömda i förråd i Vietnam under tre år

En smugglarliga avslöjades av polisen i Vietnam och sammanlagt har man beslagtagit 144 lyxbilar, sportbilar och exklusiva suvmodeller. Men rättvisans kvarnar mal långsamt, nu har bilarna stått bortglömda i tre år.

En tragisk samling av bilar som borde kunna återbördas till sina ägare, eller auktioneras bort. Åtminstone har de fått stå under tak.

Det är inte lätt att reda ut alla fakta men som vi förstår det fick polisen i Vietnam information om en smugglarliga som transporterade bilar genom landet. Bilarna stals förmodligen i Kina och fördes ut ur landet för att säljas i andra delar av världen där ursprunget gick att dölja.

Smugglingen var omfattande och det kan ha handlat om över 600 bilar. Men våren 2013 slog polisen till mot ligan och en konvoj på 15 bilar. När alla trådar nystats upp och medlemmarna i ligan gripits hade man en liten läcker samling av 144 lyxbilar, sportbilar och exklusiva suvmodeller.

Bland de beslagtagna bilarna finns Ferrari F430, Ferrari F430 Spider, Mercedes G 63 AMG, Porsche Cayenne S och Range Rover, ett flertal Rolls-Royce och Mercedes S-klass, en Bentley Continental Flying Spur och en Maserati GranTurismo. Lägg till detta ett helt gäng BMW 7-serie, Audi A8 och A7, BMW X5 samt en Maybach 62S.

Normalt sätt borde inte rättvisans kvarnar mala så långsamt men av okända skäl har alla de 144 bilarna blivit stående i ett förråd. Nog finns det bättre sätt att hantera saken, eller vad tycker ni läsare?

 

Källa: GTSpirit.com

Så här borde en Ferrari aldrig behandlas...

Sorgligt bortglömd Maserati.

Praktiskt sätt att förflytta en Maybach. Undrar hur avgassystem och bromsledningar ser ut?

Akut behov av rekond. Och en ny ägare.

En sorgligt försummad Rolls-Royce, förmodligen stulen i Kina.

Vi kan tänka oss bättre sätt att hantera en Ferrari F430. Men så här har den stått i nästan tre år.

En Mercedes G-Wagen i akut behov av kärlek. Tittar man i bakgrunden så verkar det som om en del av de 144 bilarna har fått ett visst skydd mot damm.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag ställer gärna upp nästa gång de behöver garage, i tre år eller mer!
393
53