Nya Volvo S90 avslöjad som modellbil

Kinesisk bilindustri lyckas sällan behålla några hemligheter och nu verkar det som att nya Volvo S90 läckt ut – som modellbil. Vad säger du om designen?
Annons
Annons
Nya Volvo S90 avslöjad som modellbil
Kan det här vara nya Volvo S90? I så fall inte första gången som en modellbil läckt ut i förtid.

Volvo står inför sin mest expansiva period någonsin. Aldrig tidigare har Volvo genomfört en så omfattande förnyelse, försäljningschefen Alain Visser har berättat att man ska presentera 14 nya bilmodeller de närmaste fyra åren.

Nästa bil på tur är Volvo S90, efterföljaren till S80. Volvo övergår ju till att gruppera sina modeller i tre serier: 40, 60 och 90. I 90-serien ingår S90 (S80), V90 (tidigare V70) samt V90 Cross Country – och givetvis även XC90. I somras fångades Volvo S90 på bild för första gången, tungt maskerad med påklistrade plastsköldar som bland annat försökte dölja de coupéliknande C-stolparna.

Men nu verkar det som om designen avslöjats. En kinesisk tillverkare av modellbilar, Mogo Model, halkade ut med en bild som förmodligen inte skulle visas och vi kan inte hitta den längre på sajten. Inte första gången en modellbil avslöjas i förtid, förra hösten dök till exempel Porsche 911 GT3 RS upp som modellbil.

Som vi sett på spionbilderna är A-stolparna placerade relativt långt bak på nya S90. Det ger en lång motorhuv och snygga proportioner. Tekniskt baserar sig S90 på samma bygglåda som XC90, vilket innebär genomgående fyrcylindriga motorer och en laddhybrid ”Twin Engine” på toppen av modellutbudet. Detsamma gäller för V90, V90 Cross Country och även nästa generation XC60 som också bygger på SPA-arkitekturen.

Nu kan vi inte ta gift på att den läckta modellbilen verkligen är en exakt bild av kommande Volvo S90, men det ser onekligen rätt sannolikt ut. Och det är inte första gången Volvos hemligheter läcker ut i Kina först, för några år sedan avslöjades XC60 facelift långt i förväg. Men om bilden nu visar nya Volvo S90, vad tycker ni läsare om designen? Blir det gasa eller bromsa?

The S90 die-cast model. It will be interesting to see if this is the final taillight design. #S90

Ett foto publicerat av swedespeed (@swedespeed)

Could this be the S90 accidentally leaked via a die-cast model car? #S90 #volvocars #scalemodel

Ett foto publicerat av swedespeed (@swedespeed)

Annons
Annons
Rulla till toppen