Nya Toyota Prius avslöjad i förtid – helt omaskerad

Under en flygtransport var någon framme med kameran och nu kan vi se hur den fjärde generationen Toyota Prius ser ut, både fram och bak. Nya Prius ska presenteras officiellt 8 september. Vad säger du om designen?

Till höger Prius Plug-in Hybrid, som utmärker sig med något som ser ut som dimljus nedtill i fronten. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

I somras läckte det ut broschyrbilder på fjärde generationen Toyota Prius och när vi nu fått nya spionbilder kan vi konstatera att uppgifterna var helt korrekta. Det är Facebookgruppen "Prius Malaysia" som först publicerat bilderna från något som helt uppenbart är någon typ av flygtransport.

Två bilder bjuds och på den övre kan vi se fronten på nya Prius. Bilen till höger är Prius Plug-in Hybrid, som utmärker sig med något som ser ut som dimljus nedtill i fronten. Den vanliga Prius, till vänster, har inga ljus i nederkant. Prius Plug-in ryktas få väsentligt längre räckvidd vid eldrift, från nuvarande 25 kilometer (som mest) till cirka 50 kilometer.

Tekniskt bygger Prius på Toyotas nya plattform TGNA (Toyota New Global Architecture) som ska ge lägre vikt, styvare kaross och lägre tyngdpunkt. Drivlinan väntas inte erbjuda några stora nyheter utan en fintrimning som ska ge cirka tio procent lägre förbrukning och en kombinerad toppeffekt kring 150 hk.

Lite djärvare formspråk än förut, men nya Prius vågar ändå inte gå lika långt som vätgasmodellen Mirai – vilket kanske är klokt? KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Designen på nya Toyota Prius ser riktigt lyckad ut, jag gör tummen upp!
120
682