Volkswagen tar förstaplatsen från Volvo – på grund av "semesterstängt"

Volkswagen snor åt sig förstaplatsen – Volvo slår tillbaka: "Det är högst tillfälligt."

Volkswagen sålde 4.674 bilar i Sverige i augusti, vilket var 864 bilar mer än Volvo. Nu hoppas Volkswagen att även resten av 2015 blir bra försäljningsmässigt med laddhybriden Passat GTE och den upphöjda Passat Alltrack.

Det pågår en ständig kamp mellan Volvo och Volkswagen på den svenska bilmarknaden. Men när Bil Sweden nu visar upp de senaste försäljningssiffrorna visar det sig att Volkswagen faktiskt snott åt sig förstaplatsen från Volvo.

Volkswagen har tagit sig in på förstaplatsen i augusti månad även tidigare år, men Volvo har alltid tagit tillbaka den senare under hösten.

Även när det gäller de mest sålda bilmodellerna tar Volkswagen hand om förstaplatsen med Golf, före Volvo V70.

Volvo svarar direkt med ett pressmeddelande och skryter om att intresset för både XC90, XC60, V70 Classic och XC70 Classic är stort. I pressmeddelandet står det att Volvo "högst tillfälligt" tar ett kliv tillbaka.

"För augusti kliver vi tillfälligt tillbaka. Det har sina högst naturliga förklaringar och inträffar som brukligt nästan alltid den här tiden på året. Våra fabriker har varit sommarstängda och logiskt inte heller kunnat leverera några bilar", säger Jessica Span, försäljningsdirektör på Volvo Car Sverige. 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker Volvo förtjänar att ligga på förstaplatsen i försäljningsstatistiken.
235
210