Mercedes S-klass Cabriolet ska vara "bekvämast i världen"

Bästa glidarcabben – som ändå fixar 0–100 km/h på under fyra sekunder.

Mercedes S-klass Cabriolet ska vara "bekvämast i världen"
Den är lång och dyr, precis som sedanversionen av S-klass – men i cabrioletmodellen får du dessutom en miljard kilometers takhöjd.

Nu kan du åka Mercedes S-klass utan tak – om du har råd, vill säga. Modellen som tidigare gick under namnet Mercedes CL döps nu om till S-klass Cabriolet och nykomlingen ska visas upp på Frankfurtsalongen inom kort.

Enligt Mercedes är detta "världens bekvämaste cabriolet" och den ska vara "exceptionellt vridstyv". Den har ett automatiskt vindskyddssystem som kallas Aircap och självklart också varmluftsutblåsen i nackstödet (Airscarf) som vi känner igen från andra cabrioletmodeller från Mercedes. Här är också armstödet eluppvärmt.

Det är tygtak som gäller för Mercedes S-klass Cabriolet. Taket har tre lager och är särskilt anpassat för att sänka ljudnivån så mycket som möjligt. Taket kan fås i fyra färger: svart, mörkblå, mörkröd och beige, och kan fällas upp och ned på 20 sekunder i farter upp till 60 km/h.

Till skillnad från sedanmodellen verkar det inte komma några diesel- eller hybridversioner av S-klass Cabriolet – åtminstone inte från start. Köparna kan välja på S 500 med 455 hästar eller S 63 AMG 4Matic med 585 hästar. AMG-köparna kan njuta av en 0–100-acceleration på imponerande 3,9 sekunder.

Försäljningen startar i december.

Förutom S-klass Cabriolet visar Mercedes också upp C-klass Coupé i Frankfurt. Det ryktas också om en ansiktslyft SL och en helt ny ersättare till SLK med namnet SLC.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag åker mycket hellre en cabriolet än en coupé!
127
68