Bentley Bentayga är världens snabbaste suv – toppar 301 km/h

Uppdaterad W12-motor med hemlig effekt och finslipning i vindtunneln har gett resultat. Bentley hävdar att Bentayga är världens snabbaste suv med en toppfart på 301 km/h.

Vad är det vi saknar i världen? Fred, frihet, slut på hunger och flyktingelände? Nej – vi behöver en suvmodell som har en topphastighet över 300 km/h!

Och just en sådan kan snart Bentley erbjuda i form av nya Bentayga, ett modellnamn som kan vricka de flesta tungor. Bentley vill inte säga någon exakt toppeffekt för den uppdaterade W12-motorn, men hävdar att det räcker till för att göra Bentayga till världens starkaste och snabbaste suv. Under test har man kommit upp i 301 km/h.

Bentley vill inte berätta var toppfartstestet har skett. Men det finns i praktiken bara två banor som kan komma ifråga, Nardo i södra Italien och Volkswagens egen testbana i Ehra-Lessien där det erbjuds en raksträcka på hela nio kilometer. I filmen ser naturen inte riktigt ut som i Italien, så vår gissning är att det är Ehra-Lessien som använts – där satte för övrigt också Bugatti Veyron Super Sport sitt världsrekord i toppfart 2010, med 431 km/h.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Bentley Bentayga är en suv precis i min smak!
77
169