Toksågar helig ko: ”Som att säga till kompisen att hans barn är fula”

"Tesla gör mig vansinnig och ägarna är parkeringstjuvande skattesmitare hela bunten", skriver Peder Karlsson i sin blogg. Här listar han de 8 värsta grejerna med Tesla. Håller du med?  

Peder Karlsson är auto motor & sports bloggare och seriebilbytare. Han har åsikter om det mesta och just nu är det Tesla som står i skottgluggen. Klicka för att läsa det omtalade blogginlägget i sin helhet.

auto motor & sports läsare är vana att bloggaren Peder Karlsson säger vad han tycker. Han är inte den tysta, lågmälda typen, om man säger så. Men den här gången går han verkligen på fullgas. Och det är inget mindre än en helig ko som fått sinnet att rinna över. 

"Det här är inte konsumentupplysning, utan ett fall av "nu orkar jag inte mer", skriver Peder i sin blogg. "Vissa saker inte får kritiseras utan att kritikern blir idiotförklarad. Tesla har blivit lite så. I Sverige ska man vara PK, och att kritisera vissa saker är väldigt o-PK."

Åtta värsta grejerna med Tesla, enligt Peder Karlsson. 

• Läs hela blogginlägget här!

1. Bilen 
"Alla som köpt en Tesla verkar tycka att de har köpt en riktig sportbil. Säkert på grund av de 1,5 miljoner filmerna på Youtube som visar hur snabb den är när man trycker på "Insaneknappen"... Men efter 100 km/h är den inte så märkvärdig. Den blir ifrånkörd av de flesta prestandavagnar i verkliga livet." Titta till exempel på AMS egna test mot Audi RS7. 

"Dessutom mår inte bilen bra av att gå på bana, den överhettas tydligen väldigt fort. Sluta säga att det är en sportbil om den inte kan användas som en", skriver Peder. 

2. Klubben
"Tesla har en liten "klubb" som kör ut ren reklam. Om jag inte visste bättre skulle jag tro att Tesla själva skriver på klubbsidan. Det är väldigt lite, "hur lagar man den där blinkande lampan" och väldigt mycket analyser av företagets aktiekurs och investeringsplaner."

3. Ägarna 
"Teslaägarna är parkeringstjuvande skattesmitare hela bunten!"

"I det svenska rättvisesamhället kan gott om pengar tydligen göra att man slipper köpa bränsle som staten hårdbeskattar, på det får du sjukt låg skatt på själva bilen, och du får parkera närmare rulltrappan än min pappa som bara har en stortå!"

4. Propagandan
"Ägarna lägger ut ren propaganda för en produkt de köpt. "Å kolla min Tesla kan göra så här! Å kolla senaste mjukvaruuppdateringen. Å kolla, snart kommer en jätteliten Teslasuv som är supersnygg, kostar bara en miljard, vilket bra pris!"

Läs också: Elon Musk: Tesla Model 3 kommer 2017 – så mycket ska den kosta

 

Klicka för att gilla nya ams Burnout.

Läs hela blogginlägget här!

5. Vinner alla tester
"Tesla fick nyligen 103 poäng av 100 i ett amerikanskt konsumentest. Det är typ som ett val på Nordkorea, Kim Jong-Un får 100 procent av rösterna. Alltså får Kim Jong-Un stryk av Elon Musk!" 

"Biljäkeln vann till och med ett körglädjetest i auto motor & sport. Enda förklaringen måste vara att chefredaktör Alrik – som äääälskar Tesla – själv har svarat på enkäten 2.000 gånger. Eller att Teslaägarna kommer från Volvo V70 som förra bil. Ja, jag har kört en Tesla, och Ferrari, och Lamborghini, och Porsche och Aston Martin – och allt annat. Nej, Tesla är inte bäst."

6. Subventionerna
"Subventionera gärna miljöriktiga bilar, som normalt folk har råd med. Och den extra bränsleskatten som sossarna nu slår igenom, som framför allt kommer drabba människor på landsbygden, använd inte den för att subventionera lyxbilar till välbärgade egenföretagare."

7. Religionen
"Ägarna tycker bilen är så sjukt bra. Ni är som en sekt. Lägg av nu!" 

"Sluta pracka på hela världen er nyfunna religion. Jag sitter bara och väntar på att det ska knacka på dörren, och istället för Jehovas, står Teslas vittnen med en broschyr i handen... "

8. Ljudet 
Jag gillar när det låter brum brum. Tesla låter inte brum brum. 

• Läs hela blogginlägget här!

Läs också: Första bilden på Tesla Model 3 – är det en crossover? 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag håller med Peder till 100 procent!
296
150